Αρχική :: Είστε Καινούργιος στην Κρουαζιέρα; Συχνές Ερωτήσεις!

Είστε Καινούργιος στην Κρουαζιέρα; Συχνές Ερωτήσεις!


Αν έχετε ερωτήσεις, εμείς έχουμε τις απαντήσεις. Αν είστε καινούργιος στην κρουαζιέρα και δεν γνωρίζετε πολλά για τον μοναδικό και ωραιότερο τρόπο διακοπών  προβλέψαμε πολλές από τις πιθανές ερωτήσεις σας για να έχετε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας,  ακόμα και σε κάποια που ίσως ποτέ δεν θα σκεφθείτε να ρωτήσετε. Επιλέξτε μία από τις παρακάτω ερωτήσεις  και θα έχετε την απάντησή της.

Πώς πρέπει να ξεκινήσω;

Προορισμός, Διάρκεια και Προϋπολογισμός. Με αυτές τις τρεις λέξεις πρέπει να αρχίσετε. Πρώτα πρέπει να σκεφτείτε πού θέλετε να πάτε, τη διάρκεια της κρουαζιέρας και το ποσό των χρημάτων που θέλετε να ξοδέψετε. … Στη συνέχεια σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Έχουμε την μεγαλύτερη ποικιλία κρουαζιερών. Εκπροσωπούμε τις περισσότερες εταιρείες ως επιλεγμένοι αντιπρόσωποί τους στην Ελλάδα καθώς επίσης έχουμε βασική συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να έχετε όλες τις απαντήσεις σε κάθε πιθανή σας ερώτηση, όπως: τι κρουαζιερόπλοιο σας ταιριάζει, τι πρέπει να προϋπολογίσετε, τι περιλαμβάνεται στην τιμή, τι επιπλέον κόστος μπορεί να έχετε, τι είδους καμπίνα ή σουίτα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας, τι είδους διατροφή και υπηρεσίες παρέχει το κρουαζιερόπλοιό σας, τι είδους διασκέδαση θα πρέπει να περιμένετε κλπ. Αυτά μπορείτε να τα ψάξετε και στο διαδίκτυο όμως δεν θα μπορείτε να θέσετε τόσα πολλά ερωτήματα.

Διακοπές ή Κρουαζιέρα;

Σίγουρα Κρουαζιέρα. Μια κρουαζιέρα είναι ο καλύτερος τρόπος διακοπών , απόδραση από το άγχος και την πίεση της ζωής στην στεριά. Το κρουαζιερόπλοιό σας είναι ένα πλωτό ξενοδοχείο που σας προσφέρει τα πάντα σε τιμές ‘Value for money’!

Τι ακριβώς είναι μια κρουαζιέρα;

Κρουαζιέρα είναι διακοπές και απόδραση. Το κρουαζιερόπλοιό σας είναι πλωτό ξενοδοχείο, όπου κάποιος θα ετοιμάσει την βαλίτσα του μόνο για μία φορά. Σας προσφέρει διακοπές χωρίς προβλήματα, ξεκούραση και χαλάρωση σε άνετο περιβάλλον με άριστο σέρβις, καλό φαγητό αλλάζοντας καθημερινά το τοπίο. Άριστες υπηρεσίες και ευγενικοί άνθρωποι γύρω σας. Παγκοσμίως περισσότερα από 350 κρουαζιερόπλοια, που το κάθε ένα μεταφέρει από 50 έως 6000 επιβάτες, επισκέπτονται σχεδόν 2000 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Κρουαζιερόπλοια από 60 έως 330 μέτρα με εγκαταστάσεις και προσφερόμενες υπηρεσίες που διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Η ατμόσφαιρα κυμαίνεται από πολύ απλή έως σε πολύ τυπική. Η διασκέδαση ποικίλει και σας προσφέρει θεατρικές παραστάσεις, ταχυδακτυλουργούς, χορευτικά show, show καμπαρέ, ζωντανή μουσική, ντίσκο, και πολλά άλλα. Μια κρουαζιέρα αποτελεί μία άριστη σχέση ‘τιμής και προϊόντος’. Εξερευνήστε νέους τόπους, γνωρίστε διαφορετικούς ανθρώπους και κάντε καινούργιους φίλους. Όποιο κι αν είναι το κρουαζιερόπλοιό που θα επιλέξετε, σας παρέχει τα καλύτερα συστατικά για υπέροχες διακοπές.

Πόσο διαρκεί μία κρουαζιέρα;

Υπάρχουν κρουαζιέρες που κυμαίνονται από μία ή δύο ημέρες έως ένα εξωτικό μεγάλης διάρκειας ταξίδι σε όλο τον κόσμο διάρκειας έως και 180 ημέρες. H πιο συνήθης διάρκεια είναι 7 ημέρες. Εάν είστε νέο/α στην κρουαζιέρα δοκιμάστε πρώτα μια σύντομη κρουαζιέρα. Για τους Έλληνες φίλους-πελάτες μας κρίνουμε ότι μία 3ήμερη κρουαζιέρα από Πειραιά στα Ελληνικά νησιά είναι ιδεώδης για να πάρετε ‘το βάπτισμα του πυρός’.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για κρουαζιέρα;

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κρουαζιέρα σας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Στους νέους ‘κρουαζιερίστες’ φίλους-πελάτες μας για ‘βάπτισμα του πυρός’ προτείνουμε την ωραιότερη θάλασσα του κόσμου... Το Αιγαίο μας. Μία κρουαζιέρα στο Αιγαίο από Απρίλιο έως Νοέμβριο είναι άριστη επιλογή. Πανέμορφοι καλοκαιρινοί προορισμοί είναι επίσης αυτοί στην Βαλτική καθώς και στα Νορβηγικά Φιορδς και στη Δυτική Μεσόγειο. Για τους χειμερινούς μήνες προτείνουμε κρουαζιέρες στην Καραϊβική, στη Χαβάη καθώς και κρουαζιέρες στην Αραβική Χερσόνησο και στον Περσικό κόλπο. Τα κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο δίνοντας την δυνατότητα στους επιβάτες να επιλέγουν ‘Καλοκαιρινές κρουαζιέρες σε Χειμερινή περίοδο!’.

Τι καιρό θα κάνει στην κρουαζιέρα μου;

Oι φίλοι-πελάτες μας, κυρίως αυτοί που συμμετέχουν σε κρουαζιέρες σε άλλη ήπειρο ή στη βόρεια Ευρώπη ή σε παγκόσμιες κρουαζιέρες μας ρωτούν συχνά… Τι καιρό θα έχουμε; …Tι ρούχα πρέπει να πάρουμε μαζί μας ; … Δεν είμαστε μετεωρολόγοι, όμως στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να επιλέξετε Πληροφορίες και Πρόγνωση Καιρού για κάθε λιμάνικαι θα έχετε αναλυτικές πληροφορίες καιρικών συνθηκών όπως θερμοκρασία, υγρασία, θάλασσα για όλους τους μήνες του χρόνου, 14ήμερη πρόβλεψη καιρού, καθώς επίσης ακόμα και ιστορικό των τελευταίων 15 ετών για την συγκεκριμένη ημερομηνία στο συγκεκριμένο λιμάνι που σας ενδιαφέρει! Γνωρίζοντας έτσι κάθε λεπτομέρεια του καιρού θα οργανώσετε καλύτερα την προετοιμασία του ταξιδιού σας.

Από ποιό λιμάνι αναχωρεί η κρουαζιέρα μου;

Ανάλογα με το πρόγραμμα της κρουαζιέρας τα λιμάνια αναχώρησης των κρουαζιερών διαφέρουν. Οι κρουαζιέρες από Ελλάδα αναχωρούν κατά κανόνα από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου, της Κέρκυρας, της Κρήτης και της Ρόδου. Όλες οι υπόλοιπες αναλόγως προορισμού αναχωρούν από λιμάνια του εξωτερικού όπως από Ρώμη/Τσιβιταβέκια, Γένοβα, Μασσαλία, Βαρκελώνη, Σαουθάμπτον, Κοπεγχάγη, Κίελο, Αμβούργο, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Χαβάη κλπ. Για όλες τις αναχωρήσεις του εξωτερικού θα πρέπει να επιλέξετε αεροπορική μετάβαση προς/από το λιμάνι του προορισμού σας , το εισιτήριο της οποίας σας επιβαρύνει ξεχωριστά. Το γραφείο μας μπορεί να φροντίσει για την κράτηση του αεροπορικού σας εισιτηρίου και να σας ενημερώσει σχετικά με τις πτήσεις και το κόστος. Αν η κρουαζιέρα σας αναχωρεί από λιμάνι του εξωτερικού και είναι απαραίτητη η αεροπορική μετάβαση σας συνιστούμε να επιλέξετε κατά προτίμηση πριν ή μετά την κρουαζιέρα σας επίσης διαμονή διακοπών μικρής ή μεγάλης διάρκειας.

Γιατί δεν υπάρχουν τιμές για όλες τις κρουαζιέρες στην ιστοσελίδα μας;

Με λεπτομερή ενημέρωση της ιστοσελίδας μας απαντάμε σε όλα τα πιθανά ερωτήματα εκτός από τις τιμές της κρουαζιέρας για τις οποίες για ορισμένες εταιρείες ενημερώνουμε τους φίλους–πελάτες μας κατά την μεταξύ μας επικοινωνία. Αυτό συμβαίνει καθώς οι τιμές των κρουαζιερών δεν είναι σταθερές, αλλάζουν συνεχώς και εξαρτώνται από τον χρόνο πραγματοποίησης της κράτησης καθώς και από τυχόν ειδικές εκπτώσεις ή προσφορές μεγάλης ή μικρής διάρκειας οι οποίες αλλάζουν συχνά. Σε μερικές δε εταιρείες οι τιμές αλλάζουν σχεδόν  καθημερινά. Η τιμή κάθε κρουαζιέρας οριστικοποιείται σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές την ημέρα που θα πραγματοποιήσετε την κράτησή σας. Η εταιρεία μας από τις αρχές του 2014, με απ' ευθείας online σύνδεση με δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο έχει εξασφαλίσει την καλύτερη πληροφόρηση για την διαθεσιμότητα και τις προσφερόμενες τιμές των εταιρειών αυτών. Τελικός στόχος είναι να ολοκληρώσουμε με όλες τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και να παρέχουμε online ενημέρωση στους τιμοκαταλόγους και στην διαθεσιμότητα καμπινών όλων των κρουαζιεροπλοίων.

Τι καμπίνα να διαλέξω;

Εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας. Οι καμπίνες ξεχωρίζουν κυρίως σε εσωτερικές και σε εξωτερικές. Με δεδομένο ότι όλες διαθέτουν τις ίδιες σχεδόν παροχές, ότι όλες κλιματίζονται και αερίζονται, ότι τα παράθυρα ή τα φινιστρίνια είναι πάντα σταθερά κλειστά, ότι ανεξαρτήτως κατηγορίας καμπίνας οι κοινόχρηστοι χώροι των πλοίων είναι στη διάθεση όλων των επιβατών, η διαφορά της τιμής συνήθως εξαρτάται από τη θέση της καμπίνας στο πλοίο, αλλά και από το μέγεθός τους. Για ενδιαφερόμενους επιβάτες με χαμηλό προϋπολογισμό εμείς συστήνουμε, γιατί όχι, εσωτερικές καμπίνες αν ψυχολογικά δεν τους ενοχλεί το γεγονός ότι δεν θα έχουν παράθυρο ή φινιστρίνι ή μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα.

Τί περιλαμβάνεται - Τι δεν περιλαμβάνεται στην τιμή;

Η τιμή, ο ναύλος δηλαδή της κρουαζιέρας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της κρουαζιέρας, τη διαμονή σας στην καμπίνα της επιλογής σας, πλήρη διατροφή επί του πλοίου και διασκέδαση από έμπειρο προσωπικό της κρουαζιέρας, μουσικούς, ορχήστρες, ταχυδακτυλουργούς, μπαλέτα, show, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Η τιμή της κρουαζιέρας σας δεν περιλαμβάνει τα λιμενικά έξοδα, και τα προσωπικά σας έξοδα επί του πλοίου όπως ποτά, προαιρετικές εκδρομές, φιλοδωρήματα τα οποία χρεώνονται στον προσωπικό λογαριασμό του κάθε επιβάτη επί του πλοίου στο τέλος της κρουαζιέρας. Σε συγκεκριμένα κρουαζιερόπλοια η τιμή της κρουαζιέρας περιλαμβάνει όλες τις καταναλώσεις ποτών αναψυκτικών και κρασιών, σε άλλα πλοία στην τιμή της κρουαζιέρας συμπεριλαμβάνονται τα φιλοδωρήματα, σε άλλα δε πλοία συμπεριλαμβάνεται συγκεκριμένο πακέτο ποτών και τα φιλοδωρήματα. Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε πριν την οριστική κράτησή σας.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται οι κρουαζιέρες;

Οι κρουαζιέρες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Σήμερα η μέση ηλικία επιβατών κρουαζιέρας είναι κάτω των 40 ετών . Ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατών μειώνεται κάθε χρόνο. Όλοι όμως βρίσκουν αυτόν τον τρόπο των διακοπών ασφαλή, ξεκούραστο και άνετο. Πολλοί έχουν ταξιδέψει σε κρουαζιέρα άπειρες φορές. Σε μία κρουαζιέρα θα συναντήσετε άτομα κάθε ηλικίας και διαφορετικού προφίλ.

Είναι η κρουαζιέρα για λίγους;

Όχι. Η κρουαζιέρα είναι για όλους. Η τιμή κάθε κρουαζιέρας αποτελεί άριστη σχέση ‘τιμής και προϊόντος’. Οι τιμές των κρουαζιερών σε σύγκριση με διακοπές ίδιου προορισμού είναι συγκριτικά πολύ ανταγωνιστικές. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν μία κρουαζιέρα αντί των κλασσικών διακοπών. Επίσης όλο και περισσότερα ομαδικά ταξίδια πραγματοποιούνται εν πλω όπως σύλλογοι, γκρουπ, συνέδρια, σεμινάρια και ταξίδια κινήτρων.

Πώς είναι η ζωή στο πλοίο;

Η ζωή στο πλοίο είναι φανταστική. Όλοι οι επιβάτες έχουν αμέτρητες δυνατότητες και δραστηριότητες. Στη διάρκεια της ημέρας, παιγνίδια καταστρώματος, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, spa, extreme sports, πισίνες, οργανωμένη ψυχαγωγία και πολλά άλλα όπως ψώνια σε καταστήματα, προομοιωτές γκολφ και Formula 1, αίθουσες προβολών, καταστρώματα και αίθρια για jogging ή για περίπατο. Τα βράδια μετά από το δείπνο, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στα σαλόνια και στα θέατρα των πλοίων όπως show, θεατρικές παραστάσεις, piano bars, μπαλέτα, ορχήστρες, καζίνο, ντίσκο και πολλά άλλα.

Εκδρομές ή ελεύθερος χρόνος στα λιμάνια προσέγγισης;

Σε κάθε λιμάνι προσέγγισης του πλοίου έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις πολλές προτάσεις του γραφείου εκδρομών του κρουαζιερόπλοιου σας. Σε κάθε λιμάνι προβλέπονται προαιρετικές εκδρομές για τις οποίες δηλώνεται την συμμετοχή σας επί του πλοίου και πληρώνετε το αντίστοιχο κόστος ξεχωριστά . Οι προαιρετικές εκδρομές μπορούν να κρατηθούν εκ των προτέρων μαζί με την έκδοση του εισιτηρίου της κρουαζιέρας. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα αποφασίσετε με άνεση τις εκδρομές της επιλογής σας και θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Σε περίπτωση τελικής σας ακύρωσης δεν επιστρέφεται το αντίτιμο της εκδρομής. Όλες οι προαιρετικές εκδρομές οργανώνονται αποκλειστικά και μόνο από την εκάστοτε πλοιοκτήτρια εταιρεία και δεν επιτρέπεται οργάνωση προαιρετικής εκδρομής να πραγματοποιηθεί από μεμονωμένους επιβάτες ή ομάδες επιβατών (γκρουπ). Οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται με πολυτελή πούλμαν, επαγγελματίες ξεναγούς και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος των εισιτηρίων εισόδων σε αρχαιολογικούς χώρους, ή μουσεία ή/και αξιοθέατα. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να ακολουθήσετε την οργανωμένη εκδρομή είστε ελεύθεροι να ακολουθήσετε το δικό σας πρόγραμμα και να εξερευνήσετε την πόλη που επισκέπτεστε πεζοί ή με ταξί κλπ. Αρκεί να είστε πίσω στο πλοίο στην ώρα σας για να μην …κινδυνεύσετε να μείνετε σε ξένη χώρα χωρίς διαβατήριο. Καθυστερημένη αναχώρηση πλοίου λόγω μη έγκαιρης επιστροφής επιβάτη αποκλείεται!

Yπάρχουν διαφορές μεταξύ των κρουαζιερόπλοιων;

Ναι υπάρχουν. Τα πλοία διαφέρουν από το μέγεθος των πλοίων, την παλαιότητά τους, το προφίλ της κάθε πλοιοκτήτριας εταιρείας, την πολυτέλεια των εσωτερικών χώρων, την διατροφή, την ψυχαγωγία, τις παροχές και υπηρεσίες καθώς και την αναλογία επιβατών και συνόλου αξιωματικών και πληρώματος. Γνωρίζοντας την ποιότητα των πλοίων, τα κατατάξαμε σε κατηγορίες, Οι θέσεις και ο εξοπλισμός των καμπινών και των σαλονιών, τα προγράμματα, οι εκδηλώσεις, η διασκέδαση ακόμη και τα μενού, είναι τα κριτήρια, βάσει των οποίων κρίναμε τα πλοία. Βέβαια όλες οι διαφορές αντανακλώνται στην τιμή της κρουαζιέρας του κάθε πλοίου. Υπάρχουν διαφορές στην πολυτέλεια του κάθε πλοίου… και η πολυτέλεια είναι μία πολύ μεγάλη λέξη! Στην επιλογή της ιστοσελίδας μας ‘Διαλέξτε σωστά’, προσέξτε τον αριθμό των αγκυρών δίπλα σε κάθε όνομα πλοίου και θα γνωρίζετε ... τι σας περιμένει!

Υπάρχει περίπτωση να βαρεθώ;

Συνήθως, είναι οι άνδρες που ζητούν απάντηση στο ερώτημα ‘Τι μπορώ να κάνω εν πλω’. Υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος σήμερα επί του πλοίου από ότι σε ένα νησί του Αιγαίου ή της Καραϊβικής. Προϋπόθεση είναι η επιλογή του σωστού κρουαζιερόπλοιου. Σε ένα κρουαζιερόπλοιο μπορείτε να κάνετε τα πάντα ή … να μην κάνετε τίποτε. Η θάλασσα προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας από τουριστικούς προορισμούς στην στεριά. Κι’ αν ακόμα για κάποιο λόγο βαρεθείτε, όλα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια προσφέρουν πρόσβαση στο internet, ταινίες, ψηφιακές βιβλιοθήκες μουσικής και πολλά άλλα.

Μοιάζουν όλα τυποποιημένα. Είναι έτσι;

Κάθε άλλο. ‘Μπορείτε να κάνετε πολλά ή να μην κάνετε τίποτα’. Tα μεγάλα πλοία, αυτά που φιλοξενούν από 1.500 επιβάτες αλλά και τα μεγαλύτερα και ιδιαίτερα εκείνα τα έως και άνω των 5000 επιβατών, φιλοξενώντας πολλούς επιβάτες, προσφέρουν ασταμάτητα δραστηριότητες πολλές εξ αυτών επαναλαμβανόμενες, αν είστε τακτικός επιβάτης κρουαζιέρας. Καθημερινώς μοιράζεται στην καμπίνα σας ή στη ρεσεψιόν, το ημερήσιο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, στο οποίο αναφέρονται όλες οι δραστηριότητες της ζωής στο πλοίο. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα της επιλογής σας, αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Η επιλογή είναι δική σας.

Μόνος ή Μόνη στην Κρουαζιέρα?

Επιθυμείτε να ταξιδέψετε μόνος ή μόνη για να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε εν πλω αρμενίζοντας από το κατάστρωμα; Τότε η επιλογή μιας κρουαζιέρας είναι ιδανική και για εσάς, που επιθυμείτε να γνωρίσετε νέους τόπους και να εξερευνήσετε καινούργια λιμάνια, να γνωρίσετε κόσμο και να αφεθείτε στις περιποιήσεις του προσωπικού του κρουαζιερόπλοιου. Με μια επιβάρυνση για χρήση μονόκλινης καμπίνας ... Η καμπίνα σας θα είναι όλη δική σας! Θα κάνετε χρήση μιας καμπίνας που θα μπορούσε να φιλοξενήσει δύο άτομα και θα είστε μόνος σας απολαμβάνοντας την άνεση του προσωπικού σας χώρου! Ευγενική, ζεστή και φιλική φιλοξενία, άνεση και πολυτέλεια στην καμπίνα σας, είναι τα κύρια συστατικά μιας επιτυχημένης κρουαζιέρας για τον επιβάτη που ταξιδεύει μόνος του και ξέρει να απολαμβάνει την ηρεμία του.

Σε πολλά κρουαζιερόπλοια όπως αυτά της Norwegian Cruise Line - που διαθέτει ‘freestyle dinning’ ή σε άλλες εταιρείες που διαθέτουν εναλλακτική τραπεζαρία και πολλούς διαφορετικούς χώρους, ως μεμονωμένος επιβάτης, μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα σε ποιο χώρο θέλετε να γευματίσετε και πότε. Εάν όμως, το εστιατόριο του κρουαζιερόπλοιου σας, διαθέτει πρώτη και δεύτερη σειρά τραπεζαρίας, πάλι εσείς θα επιλέξετε το τραπέζι που επιθυμείτε να δειπνήσετε, με την βοήθεια του μαιτρ του εστιατορίου.

Τη μεγάλη έκπληξη κάνουν εταιρείες κρουαζιέρας που προσφέρουν μία ιδιαίτερη υπηρεσία ‘Gentlemen Cruise Host’. Πρόκειται για συνοδούς κυρίους, άντρες ηλικίας συνήθως άνω των 55 ετών, ευγενικοί, κοινωνικοί, με ευχάριστο παρουσιαστικό, οι οποίοι προσφέρουν συντροφιά στις μεμονωμένες κυρίες, με τις οποίες τρώνε μαζί στην τραπεζαρία, τις συνοδεύουν σε χορούς, σε κοκτέιλ πάρτι και μαθήματα χορού, συμμετέχουν μαζί στις δραστηριότητες του πλοίου και τις συνοδεύουν στις προαιρετικές εκδρομές. Η πρώτη εταιρεία που καθιέρωσε τους συνοδούς κυρίους ήταν η Cunard Lines στα μέσα της δεκαετίας του 1970, σήμερα δε οι συνοδοί κύριοι προσφέρονται, επίσης, και σε άλλες εταιρείες όπως Holland America Line, Crystal Cruises κλπ Παγκοσμίως, πάνω από το 25% του συνόλου, πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες είναι μεμονωμένα άτομα και επιλέγουν την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών τους καθώς είναι εύκολο να συναντήσουν άλλα άτομα σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον. Πολλά πλοία διαθέτουν ειδικές μονόκλινες καμπίνες με σχετική επιβάρυνση.

Γιατί κοστίζει ακριβότερα για μεμονωμένους;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών κρουαζιέρας είναι ζευγάρια. Έτσι όλες οι εταιρείες βασίζουν τις τιμές τους σε 2κλινη πληρότητα κάθε καμπίνας. Όταν ταξιδεύει κάποιος μεμονωμένος για το μέρος της καμπίνας που μένει κενό επιβαρύνεται μίας προσαύξησης επί της τιμής της κρουαζιέρας για την μονόκλινη χρήση της καμπίνας του. Παλαιότερα πλοία διαθέτουν από κατασκευής τους περισσότερες μονόκλινες καμπίνες. Τα σύγχρονα όμως πλοία έχουν κατασκευασθεί με καμπίνες για 2κλινη πληρότητα. Τυχόν ειδικές προσφορές στοχεύουν πάντα την δίκλινη πληρότητα των καμπινών. Συνήθως για τα μεμονωμένα άτομα η επιβάρυνση κυμαίνεται περίπου από 50% έως 80% επί της κατ’ άτομο τιμής σε 2κλινη καμπίνα.

Υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες για τα παιδιά;

Μια κρουαζιέρα προσφέρει στις οικογένειες περισσότερο ποιοτικό χρόνο από οποιοδήποτε άλλο είδος διακοπών. Η οικογενειακή κρουαζιέρα, με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις διάφορες ηλικιακές ομάδες αναπτύσεται συνεχώς. Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο είναι ‘Family Friendly’. Μια κρουαζιέρα μπορεί να είναι επίσης εκπαιδευτική. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά περνούν πολύ καλά στην κρουαζιέρα

Υπάρχουν πλοία μόνο για ενήλικες;

Ναι υπάρχουν. Αν δεν σας αρέσει ο πολύς κόσμος και τα πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια διαλέξτε ένα μικρότερο σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιο που θα μπορούσε να σας χαρίσει την σωστή απόδραση. Μία από τις εταιρείες που λειτουργεί κρουαζιερόπλοια μόνο για ενήλικες – δεν επιτρέπονται να ταξιδέψουν παιδιά. Για παράδειγμα η P&O Cruises διαθέτει τρία κρουαζιερόπλοια ‘Adults Only’, Adonia, Arcadia και Oriana.

Ταιριάζουν οι κρουαζιέρες στους νεόνυμφους;

Απολύτως. Μια κρουαζιέρα είναι ιδεώδης επιλογή για γαμήλιο ταξίδι. Γάμοι μπορούν επίσης να οργανωθούν επί των κρουαζιερόπλοιων ή σε ορισμένα λιμάνια, ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς. Τα περισσότερα έχουν ήδη προετοιμασθεί από το πλοίο και οι νεόνυμφοι δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο από το να εμφανιστούν. Και για όσους επιθυμούν ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος, πολλά πλοία μπορούν να οργανώσουν μία τελετή ‘ανανέωσης όρκων’. Οι υπηρεσίες αυτές χρεώνονται ξεχωριστά.

Μήπως πάθω ναυτία;

Τα πλοία διαθέτουν ‘πτερύγια ασφαλείας’, είναι σταθεροποιητές σε κάθε πλευρά του σκάφους για την αντιμετώπιση της κίνησης. Tο ποσοστό των επιβατών που αναπτύσσει συμπτώματα ναυτίας σε κρουαζιέρα είναι μικρότερο του 3 % επί του συνόλου. Παλιοί ναυτικοί αλλά και σύγχρονοι γιατροί προτείνουν τις δικές τους θεραπείες τις οποίες μπορείτε να πάρετε κατ’ επιλογή σας. Περπατήστε στο κατάστρωμα και θα διαπιστώσετε ότι τα γόνατά σας, λειτουργούν ως ένας δικός σας σταθεροποιητής. Θα αρχίσετε να έχετε αίσθηση ισορροπίας εξουδετερώνοντας την ναυτία. Αυτό είναι γνωστό ως ‘getting your sea legs’. Το καλύτερο αντίδοτο είναι να αναπνεύστε την θαλασσινή αύρα. Αν παρ’ όλα αυτά νοιώσετε ναυτία δοκιμάστε λίγο πορτοκάλι ή λεμόνι. Τρώτε ελαφρά . Όταν είστε στο κατάστρωμα εστιάστε σε ένα σταθερό σημείο, στον ορίζοντα. Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός του πλοίου θα είναι στη διάθεσή σας να σας συμβουλεύσει το καλύτερο.

Υπάρχει πρόβλημα για όσους πάσχουν από αλλεργίες;

Aπολύτως κανένα. Αντιθέτως όσοι πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα καθώς και από αλλεργίες γύρης επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από μια κρουαζιέρα. Οι περισσότεροι έχουν δηλώσει ότι τα προβλήματά τους αυτά απλά έχουν εξαφανιστεί κυρίως όταν το κρουαζιερόπλοιο είναι εν πλω.

Eίναι τα πρότυπα υγιεινής αρκετά υψηλά;

Τα πρότυπα υγιεινής είναι πολύ υψηλά και διέπονται από κανονισμούς υγειονομικού ελέγχου. Από την δεκαετία του 1980, στις κρουαζιέρες της Β.Αμερικής, το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) πραγματοποιεί μία ή δύο φορές το χρόνο επιθεώρηση υγιεινής σε όλα τα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν Αμερικανούς επιβάτες. Έτσι δημιουργήθηκε το πρόγραμμα υγιεινής πλοίου (VSP). Μέσω του VSP επιτυγχάνεται ένα επίπεδο υγιεινής που βοηθάει τα κρουαζιερόπλοια να παρέχουν άριστο και υγιές περιβάλλον για τους επιβάτες και το πλήρωμα. Με δεκάδες σημεία ελέγχου βάσει των διεθνών κανονισμών, εφαρμόζουν αυστηρούς κανονισμούς ναυσιπλοΐας και προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Ισχύουν αυστηροί διεθνείς νόμοι, οδηγίες και έλεγχοι από κρατικούς φορείς και πιστοποιημένους οργανισμούς. Άσκηση Εγκατάλειψης Πλοίου: Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς Ασφάλειας, στις πρώτες 24 ώρες από την αναχώρηση της κρουαζιέρας πραγματοποιείται, μικρής διάρκειας άσκηση και η συμμετοχή σας σε αυτή είναι υποχρεωτική. Σε όλες τις καμπίνες υπάρχουν σωσίβια για όλους. Παρακαλούμε να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης αυτής παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δοθούν από τα μεγάφωνα του πλοίου χωρίς καθυστέρηση. Παιδιά: Για την ασφάλεια των παιδιών, δεν επιτρέπεται να παίζουν χωρίς την παρακολούθηση των γονέων, στα εξωτερικά καταστρώματα, κλιμακοστάσια, κοντά στην πισίνα και κοντά στο ασανσέρ. Επίσης δεν επιτρέπεται να παίζουν με τον εξοπλισμό ασφαλείας του πλοίου.

Εξωτερική και Εσωτερική καμπίνα. Ποια η διαφορά;

‘Εξωτερική’ καμπίνα σημαίνει απλά ότι έχει παράθυρο ή φινιστρίνι ή μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και παρέχει φυσικό φως. ‘Εσωτερική’ καμπίνα σημαίνει ότι δεν έχει θέα στη θάλασσα, βρίσκεται μεταξύ των διαδρόμων του πλοίου και διαθέτει κάποιο πίνακα ή κουρτίνες ή καθρέπτη στον ένα τοίχο αντί για παράθυρο ή φινιστρίνι. Όλες οι καμπίνες κλιματίζονται και αερίζονται κατά τον ίδιο τρόπο σε όλο το πλοίο. Tα παράθυρα και τα φινιστρίνια στις εξωτερικές καμπίνες παραμένουν πάντα, για λόγους ασφαλείας, κλειστά χωρίς να έχουν οι επιβάτες την δυνατότητα να τα ανοίξουν. Φυσικά μία εξωτερική καμπίνα κοστίζει περισσότερο από μία εσωτερική καμπίνα του ίδιου μεγέθους.

Τι σημαίνει επιβεβαίωση καμπίνας ‘guarantee’;

Επιβεβαίωση καμπίνας ως Guarantee, είναι κάτι καλό! Σημαίνει ότι η κράτησή σας είναι επιβεβαιωμένη αλλά δεν σας έχει δοθεί ακόμα ο αριθμός καμπίνας σας. Ο αριθμός της καμπίνας σας μπορεί να προσδιορισθεί πριν την αναχώρησή σας ή ακόμη και όταν φτάσετε για την επιβίβασή σας επί του πλοίου. Όμως σε κάθε περίπτωση, επιβεβαίωση καμπίνας ως ‘guarantee’ σημαίνει ότι σίγουρα έχετε εξασφαλισμένη την καμπίνα στην κατηγορία την οποία κρατήσατε και πληρώσατε, όμως είναι πολύ πιθανό, -συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις- να σας προσφερθεί καμπίνα καλύτερης κατηγορίας έτσι ώστε να ωφεληθείτε μία καλή αναβάθμιση.

Τι είναι τα Λιμενικά τέλη ή Λιμενικά Έξοδα;

Είναι μία επιβάρυνση στην τιμή της κρουαζιέρας , συγκεκριμένο συνολικό ποσό κατ’ άτομο, που επιβάλλονται για τους επιβάτες από διάφορα λιμάνια που προσεγγίζει το κρουαζιερόπλοιο. Μέσα στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται επίσης πληρωμές για τις διευκολύνσεις στις αποβάθρες, για το προσωπικό ασφαλείας καθώς και για το προσωπικό και αχθοφόρους για τις φορτώσεις των αποσκευών στα λιμάνια από/ επιβίβασης.

Μπορώ να τρώω όταν θέλω και όποτε θέλω;

Ναι μπορείτε - σχεδόν πάντα. Ακόμα και την πρώτη ημέρα μετά την επιβίβασή σας, αν είστε πεινασμένοι, μπορείτε να γευματίσετε στον μπουφέ του πλοίου. Στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια υπάρχει επίσης ‘Ευέλικτη εστίαση’. Αρκετές μεγάλες εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα να μπορείτε να επιλέξετε, την ώρα που θέλετε και με ποιους θέλετε να δειπνήσετε , κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας . Ακριβώς σαν να πηγαίνεις σε εστιατόριο στην ξηρά. Με σκοπό να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο όλοι οι επιβάτες, στα μεγάλα πλοία προβλέπονται τα βράδια δύο σειρές τραπεζαρίες καθώς επίσης και η βραδινή διασκέδαση οργανώνεται και αυτή δύο φορές κάθε βράδυ.

Τι είναι η εναλλακτική τραπεζαρία;

Για όσους θέλουν και μπορούν να ξεχωρίζουν. Η μαζική εστίαση δεν ταιριάζει με όλες τις προτιμήσεις. Έτσι σε ορισμένα πλοία υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις (alternative dining) για εστιατόρια διαφορετικά από το κυρίως εστιατόριο του πλοίου. Αυτά τα εστιατόρια είναι ‘a la carte’, συνήθως με επιπλέον κόστος - μεταξύ $ 15 και $ 75 ανά άτομο - αλλά η ποιότητα των γευμάτων, η προετοιμασία και η παρουσίαση είναι σαφώς καλύτερα καθώς επίσης σαφώς καλύτερη η εξυπηρέτηση και η όλη ατμόσφαιρα. Tα εναλλακτικά σημεία εστίασης είναι πιο οικεία και πολύ πιο ήσυχα από τις κύριες τραπεζαρίες του πλοίου, κατάλληλα για μία ειδική περίσταση. Η εναλλακτική εστίαση είναι προαιρετική και χρειάζεται κράτηση εκ των προτέρων.

Είναι εύκολη η κυκλοφορία πάνω στα κρουαζιερόπλοια;

Ίσως να πάρει λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθεί κάποιος με τους χώρους του κρουαζιεροπλοίου, ιδίως στα πολύ μεγάλα πλοία. Σας συνιστούμε άνετα παπούτσια για περπάτημα. Τα καταστρώματα είναι οριζόντια και εκτός από τις σκάλες υπάρχουν δεκάδες ασανσέρ. Τα υπόλοιπα έρχονται με την πρακτική και την συνήθεια. Αν όμως θελήσετε να συναντήσετε έναν από τις χιλιάδες των άλλων επιβατών πρέπει να είστε συγκεκριμένοι για το σημείο συνάντησής σας. Yπάρχει θόρυβος πάνω στα κρουαζιερόπλοια ; Γενικότερα η ατμόσφαιρα πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι πολύ καλή, ήρεμη και όχι ενοχλητική από θορύβους. Σε ελάχιστες όμως περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει θόρυβος λόγω πολλών ανακοινώσεων και δραστηριοτήτων.

Μπορώ να επισκεφθώ τη γέφυρα;

Συνήθως όχι, για λόγους ασφαλείας. Όμως σε ορισμένες εταιρείες, με έχτρα επιβάρυνση, προσφέρουν μία περιήγηση ‘Behind the Scenes’ και ένα σχετικό βίντεο το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση της καμπίνας σας με extra επιβάρυνση.

Λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα επί των πλοίων;

Όλοι οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο σε ανοικτά καταστρώματα, στους κοινόχρηστους χώρους, στις καμπίνες και γενικά σε όλο σχεδόν το πλοίο. Όταν το πλοίο είναι εν πλω η τηλεφωνική σύνδεση είναι δορυφορική. Οι περισσότερες πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν συμβάσεις με επίγειες τηλεφωνικές εταιρείες το κόστος των οποίων ποικίλει. Συνήθως χρεώνονται ακριβότερα έως και πολύ ακριβότερα ως διεθνείς κλήσεις μέσω δορυφόρου. Όταν το πλοίο σας είναι σε λιμάνι, το δίκτυο του πλοίου απενεργοποιείτε και η χρέωση στο κινητό σας είναι αυτή που ισχύει για τα κινητά τηλέφωνα στην χώρα στη οποία βρίσκεστε (Roam Eξωτερικού).

Υπάρχει σύνδεση με Internet στα κρουαζιερόπλοια;

Τα περισσότερα πλοία διαθέτουν εγκαταστάσεις όπως internet café ή connect center όπου μπορείτε να συνδεθείτε με ξεχωριστό κόστος. Έτσι έναντι αμοιβής, μπορείτε να συνδέσετε το φορητό υπολογιστή σας. Οι συνδέσεις και οι λήψεις εν πλω είναι συχνά πολύ αργές σε σύγκριση με τις χερσαίες υπηρεσίες. Όταν το κρουαζιερόπλοιο προσεγγίζει σε λιμάνι συνήθως, υπάρχει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σύνδεσης στο internet ο οποία παρέχεται από τα λιμάνια ή τους επιβατικούς σταθμούς.

Πού μπορώ να παρακολουθώ ταινίες;

Πολλά πλοία έχουν έναν ειδικό κινηματογράφο. Πολλά νεότερα πλοία έχουν αντικαταστήσει ή συμπληρώσει τον κινηματογράφο με τηλεόραση και DVD player, σε καμπίνες ή με γιγαντοοθόνες δίπλα στην πισίνα για 24 ώρες προβολής.

Πού μπορώ να πάω σε μια κρουαζιέρα;

Όπου υπάρχει νερό στον κόσμο, θάλασσα ή ποτάμι είναι πιθανό να υπάρχει ένα κρουαζιερόπλοιο. Υπάρχουν πάνω από 30.000 διαφορετικές κρουαζιέρες για να επιλέξετε και περίπου 2. 000 προορισμούς κρουαζιέρας στον κόσμο. Μια κρουαζιέρα μπορεί να σας μεταφέρει σε μέρη απρόσιτα από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μέσο, όπως Βόρειο Ακρωτήριο, Ανταρκτική, Νότια θάλασσα κλπ.

Πότε πρέπει να κάνω την κράτηση της κρουαζιέρας μου;

Όσο νωρίτερα κάνετε την κράτηση της κρουαζιέρας σας τόσο καλύτερα είναι. Θα πάρετε την καμπίνα που θέλετε στη θέση που θέλετε και είναι πιθανόν ακόμη και να αναβαθμιστεί. Όταν κάνετε κράτηση κοντά στην ημερομηνία της αναχώρησης ίσως να έχετε χαμηλότερη τιμή ή ειδική τιμή προσφοράς όμως είναι πιθανό η καμπίνα σας να μην είναι στη θέση του πλοίου που θέλετε ή ακόμα σε πλοία με δύο σειρές τραπεζαρίας να μην μπορείτε να επιλέξετε την ώρα που επιθυμείτε να δειπνήσετε.

Η κρουαζιέρα μου αναχωρεί από Πειραιά. Που θα παρκάρω το αυτοκίνητό μου ;

Όσοι από τους φίλους-πελάτες μας αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά και έρθουν στον Πειραιά με το ΙΧ αυτοκίνητό τους μπορούν να μας ζητήσουν να τους υποδείξουμε χώρο για φυλασσόμενο οργανωμένο πάρκιγκ. Έτσι επιστρέφοντας από την κρουαζιέρα σας, μετά από 3 ή 4 ή 7 ημέρες, το αυτοκίνητό σας θα σας …περιμένει στο λιμάνι του Πειραιά!

Αναζήτηση στις Κρουαζιέρες

Προσφορές Κρουαζιέρας

MATCH MY CRUISE

Με την παρακάτω φόρμα μπορείτε να βρείτε την ιδανική κρουαζιέρα που ταιριάζει σε εσάς και την παρέα σας! Ακολουθείστε τα βήματα για να βρείτε τις κρουαζιέρες που σας ταιριάζουν:

Συμπληρώσατε επιτυχώς την φόρμα! Πατήστε την "Αναζήτηση" παρακάτω για να σας εμφανίσει τις κρουαζιέρες:

Βρέθηκαν Κρουαζιέρες

Μενού

Κρουαζιέρες

Προσφορές

Επικοινωνία