navihellas blog banner 9344
Όλα τα Άρθρα Ταξιδεύουμε με ασφάλεια με την MSC

Ταξιδεύουμε με ασφάλεια με την MSC

Ταξιδεύουμε με ασφάλεια με την MSC

Ημερομηνία: 29/7/2020 @ 9:49

Η MSC Cruises βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σταδιακή επανεκκίνηση των προγραμμάτων κρουαζιέρας με δύο από τα κρουαζιερόπλοια του πολυτελούς της στόλου. Το κομψό MSC Splendida και το νεότευκτο MSC Grandiosa ξεκινούν τα ταξίδια τους σε Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο με αναβαθμισμένο υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλείας τόσο εντός του κρουαζιερόπλοιου όσο και για τις επισκέψεις στα λιμάνια προσέγγισης. Οι προσεγγίσεις πραγματοποιούνται σε επιλεγμένους προορισμούς που έχουν κριθεί ασφαλείς από τις υγειονομικές αρχές και που συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς που έχουν εκδοθεί από τους οργανισμούς υγείας. Σε κάθε περίπτωση, η MSC Cruises είναι προετοιμασμένη να τροποποιήσει τα δρομολόγια αν και εφόσον χρειαστεί, με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών.

Τα νέα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει η MSC Cruises εφαρμόζονται από τη στιγμή που πραγματοποιείτε την κράτησή σας. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του πλοίου, συνιστάται να αγοράσετε οποιοδήποτε πρόσθετο πακέτο επιθυμείτε (πακέτο ποτών, εκδρομών κ.α) πριν από την επιβίβασή σας. Επιπλέον, απαραίτητο για την επιβίβασή σας είναι το ηλεκτρονικό check in καθώς και η συμπλήρωση ερωτηματολογίου ασφαλείας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, δε θα επιτραπεί η επιβίβαση σε άτομα με πυρετό από 37,5 ° C ή σε άτομα με συμπτώματα όπως βήχας, δύσπνοια, ρίγη, πόνοι μυών ή σώματος, κόπωση, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και απώλεια γεύσης ή μυρωδιάς μέχρι και 14 ημέρες πριν από την επιβίβαση.
 
Αυστηρά μέτρα ισχύουν και για τη διαδικασία της επιβίβασης στο κρουαζιερόπλοιο. Για την ελαχιστοποίηση των επαφών, οι επιβάτες θα προσέρχονται στον χώρο της επιβίβασης σε καθορισμένη ώρα που θα αναγράφεται στο εισιτήριο και απαραίτητη θα είναι η χρήση μάσκας. Ο χώρος της επιβίβασης καθαρίζεται και απολυμαίνεται τακτικά, και θα απολυμανθούν επίσης οι αποσκευές και χειραποσκευές όλων των επιβατών. Πριν την επιβίβαση, θα πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση καθώς και έλεγχος για συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό COVID-19. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης, ενδέχεται να ζητηθεί από τους επιβάτες να συμμετάσχουν σε δεύτερο έλεγχο που μπορεί να περιλαμβάνει αναλυτική συνέντευξη, δεύτερη μέτρηση θερμοκρασίας, ιατρική εξέταση και, εάν κριθεί απαραίτητο, και εργαστηριακή εξέταση, ή και να τους ζητηθεί να μην επιβιβαστούν. Τέλος, ο χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να μην έρχονται σε επαφή άτομα που επιβιβάζονται στο πλοίο με άτομα που αποβιβάζονται.
 
Εντός του πλοίου, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα καθαριότητας και υγιεινής υψηλών προδιαγραφών. Η χωρητικότητα του πλοίου έχει μειωθεί σημαντικά και όλες οι δραστηριότητες έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μεταξύ των επιβατών. Στους χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις, για παράδειγμα στους ανελκυστήρες, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Για την υγεία όλων των επισκεπτών αλλά και του πληρώματος, η MSC Cruises έχει διασφαλίσει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι πλήρως εκπαιδευμένα και ακολουθούν αυστηρά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, υποβάλλονται σε εκτεταμένους ιατρικούς ελέγχους και φορούν προστατευτικό εξοπλισμό όπως μάσκες προσώπου και γάντια.

Όλοι οι χώροι του κρουαζιερόπλοιου καθαρίζονται με αυξημένη συχνότητα, νέες μεθόδους απολύμανσης καθώς και με ειδικά προϊόντα νοσοκομειακού επιπέδου.
Επιπλέον, κάθε βράδυ πραγματοποιείται βαθιά απολύμανση με τη χρήση τεχνολογίας ηλεκτροστατικού ψεκασμού. Εξοπλισμός όπως μηχανήματα γυμναστικής, ξαπλώστρες, έπιπλα εξωτερικού χώρου, παιχνίδια και εγκαταστάσεις στο Kids Club απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση τους. Ειδικότερα, για τις καμπίνες των επιβατών έχει προβλεφθεί η παροχή 100% καθαρού εξωτερικού αέρα καθώς και απολύμανσης με τη χρήση ακτινών UV-C, σκοτώνοντας το 99,97% όλων των μικροβίων.
 
Όλα τα πλοία της MSC Cruises διαθέτουν υπερσύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες και μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων ιατρικών υπαλλήλων. Διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένα ιατρικά κέντρα που περιλαμβάνουν εξοπλισμό για τεστ COVID-19 και ειδικούς αναπνευστήρες. Πραγματοποιούνται επίσης έλεγχοι θερμοκρασίας χωρίς επαφή τόσο σε επιβάτες όσο και σε προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη, οι επισκέπτες θα πρέπει να ενημερώσουν αμέσως το Ιατρικό Κέντρο όπου θα τους παρέχεται δωρεάν θεραπεία. Το ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο να αντιμετωπίσει κρούσματα COVID-19 και διαθέτει σχέδιο διαχείρισης πιθανού κρούσματος σύμφωνο με αυστηρό ιατρικό πρωτόκολλο.
 
Στα εστιατόρια και τα μπαρ, η διάταξη του χώρου έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, όλα τα γεύματα και τα ποτά θα σερβίρονται στο τραπέζι σας στα εστιατόρια αλλά και στο εστιατόριο με μπουφέ και το μενού του εστιατορίου θα είναι προσβάσιμο από το κινητό σας τηλέφωνο.
Όσον αφορά τη διασκέδαση εν πλω, καθώς η χωρητικότητα του θεάτρου έχει μειωθεί, το πρόγραμμα ψυχαγωγίας έχει επιμηκυνθεί ώστε να μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία βραβευμένων παραστάσεων. Σχετικά με την απασχόληση και την ψυχαγωγία των παιδιών, έχουν σχεδιαστεί νέες δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες για ολιγομελείς ομάδες.
 
Όλα τα ανοιχτά καταστρώματα του κρουαζιερόπλοιου θα είναι προσβάσιμο στους επιβάτες και κοινόχρηστοι εξωτερικοί χώροι όπως οι πισίνες, τα υδρομασάζ και το υδάτινο πάρκο θα είναι διαθέσιμα με μειωμένη χωρητικότητα. Οι ξαπλώστρες θα βρίσκονται τοποθετημένες σε ορισμένη απόσταση, θα απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση και βαθύτερος καθαρισμός θα πραγματοποιείται κάθε βράδυ.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε εν πλω, με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε ουρές, συνιστάται η χρήση του νέου Κέντρου Πληροφοριών της MSC Cruises που διατίθεται μέσω τηλεφώνου, όπως η εφαρμογή για κινητά «MSC for Me». Τέλος, για την ασφάλεια όλων ενθαρρύνονται οι συναλλαγές χωρίς μετρητά.
 
Όλο το προσωπικό της MSC Cruises, έχει δεσμευτεί ώστε να εξασφαλίσει ότι παρά τα εντατικά μέτρα, οι επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναδική εμπειρία κρουαζιέρας με βραβευμένες παραστάσεις, οργανωμένες εκδρομές, οικογενειακές δραστηριότητες, υπηρεσίες ομορφιάς και σπα και συναρπαστικές εκδηλώσεις. Επιλέξτε την κρουαζιέρα των ονείρων σας και απολαύστε ένα ταξίδι με ασφάλεια και σιγουριά, με την εξειδίκευση της MSC Cruises.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΑΡΘΡΑ BLOG

ΑΡΘΡΑ BLOG ΑΝΑ ΜΗΝΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Κλικάρετε τις ημερομηνίες με μπεζ φόντο για να δείτε τις αναχωρήσεις

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

7ήμερη κρουαζιέρα σε Αμερική - Δομινικανή Δημοκρατία - Μπαχάμες - Παρθένοι Νήσοι με το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway...Αναλυτικά
7ήμερη κρουαζιέρα σε Ελλάδα - Κροατία - Ιταλία με το κρουαζιερόπλοιο MSC Orchestra...Αναλυτικά
7ήμερη κρουαζιέρα σε Δανία - Γερμανία - Νορβηγία με το κρουαζιερόπλοιο MSC Virtuosa...Αναλυτικά
7ήμερη κρουαζιέρα σε Τενερίφη - Γκραν Κανάρια - Μαρόκο με το κρουαζιερόπλοιο Marella Explorer...Αναλυτικά
7ήμερη κρουαζιέρα σε Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Ελλάδα με το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida...Αναλυτικά
7ήμερη κρουαζιέρα σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία με το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia...Αναλυτικά
7ήμερη κρουαζιέρα σε Τενερίφη - Γκραν Κανάρια - Μαρόκο με το κρουαζιερόπλοιο Marella Explorer...Αναλυτικά
3ήμερη κρουαζιέρα σε Ελληνικά Νησιά & Κουσάντασι με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia...Αναλυτικά
5ήμερη κρουαζιέρα σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία με το κρουαζιερόπλοιο MSC Virtuosa...Αναλυτικά
7ήμερη κρουαζιέρα σε Γερμανία - Δανία - Νορβηγία με το κρουαζιερόπλοιο MSC Musica...Αναλυτικά