Πόρτο Φεράϊο, Ιταλία

Το Πόρτο Φεράϊρο - Portoferraio  στην επαρχία Livorno , στην άκρη του επώνυμου λιμανιού της νήσου Elba . Είναι η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Λόγω του εδάφους της, πολλά από τα κτίσματά της βρίσκονται στις πλαγιές ενός μικρού λόφου που περιβάλλεται από τρεις πλευρές δίπλα στη θάλασσα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΙδρύθηκε από τον Cosimo I de Medici , Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης , το 1548, με το όνομα Cosmopoli, για να εξισορροπηθεί η παρουσία της ισπανικής ακρόπολης στο Porto Azzurro . Είχε τρία φρούρια (Forte Stella, Forte Falcone και Forte Inglese) και μια τεράστια γραμμή τοίχων, όλα τα οποία είναι ακόμα ορατά σήμερα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη παρέμεινε συνδεδεμένη με το Μεγάλο Δουκάτο της Τοσκάνης μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, όταν, λόγω της στρατηγικής της θέσης, υποστηρίχτηκε από τη Γαλλία , τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστρία . Μια βρετανική φρουρά αντιστάθηκε στην πολιορκία του Porto Ferrajo το 1801, αλλά η 1802 Συνθήκη της Amiens μετέφερε την πόλη στη Γαλλία. Το 1814 παραδόθηκε στον Ναπολέων Βοναπάρτη , ως έδρα της πρώτης εξορήσεώς του. Τον 19ο αιώνα, η πόλη μεγάλωσε γρήγορα, λόγω της κατασκευής υποδομών και εκμετάλλευσης νέων ελαιοτριβείων στο Ρίο Μαρίνα . Το Portoferraio έγινε τότε ο κύριος λιμένας μεταφοράς του μεταλλεύματος προς την ηπειρωτική χώρα, από όπου και το σημερινό όνομα, που σημαίνει "Iron Port" στα ιταλικά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου , το Portoferraio ήταν στο επίκεντρο της μάχης όταν η Έλβα καταλήφθηκε από γερμανικές δυνάμεις. Στα τέλη Ιουνίου του 1944, μια συμμαχική δύναμη που αποτελείται κυρίως από ελεύθερα γαλλικά στρατεύματα απελευθέρωσε το νησί σε διάρκεια δύο ημερών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ οικονομία του Portoferraio υπέφερε από το τέλος των δραστηριοτήτων εξόρυξης από τη δεκαετία του 1970, αλλά στις επόμενες δεκαετίες απέκτησε την ιδιότητα του διεθνώς αναγνωρισμένου παραθαλάσσιου προορισμού.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πόρτο Φεράϊο, Ιταλία