Λα Πάλμα (Κανάρια Νησιά) , Ισπανία

To νησί Λα Πάλμα, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκονται απέναντι από τις ακτές του Μαρόκου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του αρχιπελάγους, η έκταση του είναι περί τα 708,3 τ.χλμ. κι έχει συνολικό πληθυσμό 83.690 κατοίκους σύμφωνα με απογραφή του 2011. Πρωτεύουσα της νήσου είναι η Σάντα Κρούθ Δε Λα Πάλμα με 16.330 κατοίκους (2013).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι ηφαιστειογενής νησί όπως και όλο το αρχιπέλαγος, όπου και βρίσκεται ο γνωστός κρατήρας της "Καλδέρα Δε Ταμπουριέντε", καθώς είναι o μεγαλύτερος εκρηξιγενής κρατήρας στον κόσμο έχοντας εύρος 9 χλμ. και βάθος 1.500 μ. και περιβάλλεται από υψηλές βουνοκορφές από 1600 μ. και άνω, εκ των οποίων και δεσπόζει η κορυφή «Ρόκε Ντε Λος Μουτσάτσος» με 2.423 μ. υψόμετρο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό πλευράς βλάστησης το ανατολικό και το νότιο τμήμα της νήσου αυτής είναι άγονο, ενώ αντίθετα το δυτικό καλύπτεται από δάση.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο 

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Λα Πάλμα (Κανάρια Νησιά) , Ισπανία