Κοπεγχάγη, Δανία

Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα της Δανίας και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας. Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι κτισμένο στο νησί Σγιέλαν ενώ ένα μικρότερο μέρος της βρίσκεται στο νησί Άμαερ. Στην περιοχή Κρίστιανσχάουν της Κοπεγχάγης βρίσκεται η ελεύθερη πολιτεία της Κριστιάνια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑξιοθέατα της κοπεγχάγης είναι το Nationalmuseet (Eθνικό Mουσείο) με ευρήματα που χρονολογούνται στην εποχή των παγετώνων με δωρεάν είσοδο. Το κάστρο του Ρόζενμποργκ δηλαδή το παλάτι της Kοπενχάγης, αναγεννησιακό, κάθε αίθουσα είναι αφιερωμένη και σε ένα μονάρχη της χώρας. Η μικρή γοργόνα, στην άκρη του λιμανιού, έργο του Edvard Eriksen από το 1913. Αναφέρεται σε ηρωίδα παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Και η Marmorkirken, μαρμάρινη εκκλησία η οποία βρίσκεται κοντά στα ανάκτορα Αmalienborg. Ο τρούλος της εκκλησίας αποτελεί τον μεγαλύτερο στη Βόρεια Ευρώπη και είναι εμπνευσμένος από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤέλος,  η Christiania είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Κοπεγχάγης. Το 1971, περί τους 800 χίπηδες κατέλαβαν ένα πρώην στρατόπεδο κι έκτοτε ζουν εδώ, άνοιξαν εστιατόρια, έκαναν παιδιά, μπήκαν κάπως στο σύστημα, αλλά αρνούνται τον έλεγχο του κράτους. Οι ίδιοι την περιγράφουν ως ένα είδος μουσείου των χίπηδων.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Κοπεγχάγη, Δανία