Αμβέρσα, Βέλγιο


Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Αμβέρσα, η "πόλη του Ρούμπενς και των Διαμαντιών",  είναι πόλη και δήμος του Βελγίου, καθώς και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται στους 502.604 κατοίκους. Η Αμβέρσα αποτελούσε σημαντική πόλη οικονομικά και πολιτιστικά για τα κράτη της Μπενελούξ. Το λιμάνι της είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Αμβέρσα, είναι η πόλη των διαμαντιών, του πολιτισμού και κυρίως, η πόλη του διάσημου ζωγράφου Ρούμπενς και γνώρισε μεγάλη πολιτιστική άνθιση κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ ποταμός Scheldt καθορίζει θα έλεγε κανείς την πόλη, ενώ το ιστορικό κέντρο της είναι ζεστό και γεμάτο ζωή. Ξεκινήστε τη γνωριμία της πόλης από την πλατεία Grote Markt, που είναι η μεγαλύτερη της Αμβέρσας και μία από τις ωραιότερες σε όλο το Βέλγιο. Καλαίσθητα κτίρια, όπως  το Δημαρχείο, τα ιστορικά κτίρια των Συντεχνιών, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός θα σας εντυπωσιάσουν. Στον Καθεδρικό Ναό  φιλοξενείται η «Αποκαθήλωση», ένα από τα διασημότερα έργα του Ρούμπενς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Εβραϊκή συνοικία με τα απίστευτα διαμάντια της σας περιμένει. Τα καταστήματα που πωλούν διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους είναι συγκεντρωμένα στον δρόμο Pelikaanstraat. Στη σημαντική αυτή πόλη του βορρά δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να αγνοήσετε τις μπουτίκ των ντόπιων σχεδιαστών μόδας, οι οποίες θυμίζουν συχνά γκαλερί τέχνης.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Αμβέρσα, Βέλγιο