ΚουΪνσφέρυ, Εδιμβούργο - Σκωτία, Αγγλία

Το Κουινσφέρυ απέχει μόλις 30 λεπτά απ’ την πιο παραμυθένια πόλη της Αγγλίας και πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο... Συχνά αναφέρεται και ως Αθήνα του βορρά κυρίως λόγω της παρόμοιας τοπογραφίας των δύο πόλεων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη συνδυάζει άριστα το παλιό με το μοντέρνο και θα μαγευτείτε απ’ το μεσαιωνικό χαρακτήρα του ιστορικού της κέντρου. Σύμβολο της είναι το κάστρο χτισμένο σ’ ένα απ’ τα ψηλότερα σημεία του Εδιμβούργου. Πρόκειται για ένα σύνολο κτιρίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται το Εθνικό μουσείο πολέμου και το Honours of Scotland (θησαυροφυλάκιο με τα πετράδια του στέμματος της Σκωτίας).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΔίπλα απ’ το κάστρο μη παραλείψετε να επισκεφθείτε την Camera Obscura και να διασκεδάσετε με τα ολογράμματα, τις ψευδαισθήσεις, τα τηλεσκόπια και τα τεράστια καλειδοσκόπια
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑν αναρωτιέστε πως ζουν οι βασιλιάδες θα το ανακαλύψετε στο Abbey & Holyroodhouse Palace που είναι η επίσημη κατοικία της βασίλισσας στη Σκωτία. Εδώ θα θαυμάσετε διάσημα πορτρέτα θρυλικών βασιλιάδων ενώ κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα και διάφορες εκθέσεις. Για τους λάτρεις του ουίσκι στην πόλη υπάρχει και ένα διαδραστικό μουσείο που ο επισκέπτης μυείται στον τρόπο παραγωγής του διάσημου ποτού της Σκωτίας!
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: ΚουΪνσφέρυ, Εδιμβούργο - Σκωτία, Αγγλία