Ούλβικ, Νορβηγία

Το Ούλβικ - Ulvik είναι ένας δήμος στην κομητεία Hordaland της Νορβηγίας. Ο δήμος εκτείνεται από το Hardangerfjord μέχρι τα βουνά που φθάνουν τα 1.800 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Το διοικητικό κέντρο του δήμου είναι το χωριό Ulvik.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ δήμος των 722 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι ο 154ος μεγαλύτερος κατά περιοχή από τους 422 δήμους της Νορβηγίας. Το Ούλβικ  είναι ο 384 ο πιο πυκνοκατοικημένος δήμος της Νορβηγίας με πληθυσμό 1.131 κατοίκους. Η πληθυσμιακή πυκνότητα του δήμου είναι 1,7 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και ο πληθυσμός του μειώθηκε κατά 0,5% την τελευταία δεκαετία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό τον συνολικό πληθυσμό του δήμου, σχεδόν οι μισοί ζουν στο χωριό Ulvik στο τέλος του Ulvikafjorden.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που δεν ζουν στο χωριό Ulvik ζουν στα αγροκτήματα που περιβάλλουν το χωριό ή στο τέλος του φιορδ Osa στο χωριό Osa.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ούλβικ, Νορβηγία