Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Συνώνυμη του πετρελαικού πλούτου και της χλιδής, το όνομα της πόλης ήταν αρχικά Ντου Ντάμπι (Dhu Dhabi), με τη σημασία του "κατέχω ελάφια", ενώ στην πορεία των χρόνων το πρόθεμα "ντου" αφαιρέθηκε.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕδώ που κάποτε έσβηναν τη δίψα τους οι γαζέλες της αραβικής ερήμου απλώνεται σήμερα το Αμπου Ντάμπι, μια από τις πιο σύγχρονες και κοσμοπολίτικες πόλεις στον κόσμο. Θα το φανταζόσασταν ποτέ πως το κυνήγι μιας γαζέλας στις ακτές του Περσικού Κόλπου θα αποτελούσε την αιτία για την ίδρυση του Αμπου Ντάμπι, της υπερσύγχρονης πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων; Μάλλον όχι, γιατί το «σενάριο» ακούγεται πολύ... εξωπραγματικό!
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο θέαμα των παράκτιων ουρανοξυστών της λεωφόρου Corniche είναι σήμα κατατεθέν του αραβικού εμιράτου τόσο όσο και οι γεύσεις από όλο τον κόσμο, Ινδική, ταϊλανδέζικη, ινδονησιακή, κινέζικη, ιρανική και ευρωπαϊκή κουζίνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕκτός όμως από ένα ρομαντικό δείπνο σε έθνικ εστιατόριο πολυτελείας ή αχαλίνωτο shopping στα υπερμοντέρνα malls της πόλης, μπορείτε επίσης να πάτε βόλτες με καμήλες έρημο, να διασκεδάσετε με οχήματα 4WD στους κίτρινους αμμόλοφους, να κάνετε κολύμπι, καταδύσεις και windsurfing στα ζεστά νερά του Αραβικού κόλπου, να δείτε αγώνες με καμήλες, να διανυκτερεύσετε σε σκηνές βεδουίνων, ή να παρακολουθήσετε το κυνήγι μικρών θηραμάτων με εκπαιδευμένα βασιλικά γεράκια..
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα