Μόντρεαλ, Καναδάς

Το Μόντρεαλ ή Μοντρεάλη, όπως αναφερόταν σε ορισμένα παλαιότερα ελληνικά βιβλία, είναι μεγαλούπολη του Καναδά, με πληθυσμό 3.824.221 κατοίκους. Μια πόλη με έντονη την αίσθηση ελευθερίας και μια βαθειά αποδοχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων, πραγματικά ένα κοσμοπολίτικο κέντρο όπου η ανοχή στο διαφορετικό ισχύει και για τις θρησκείες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΊσως η πιο όμορφη πόλη του Καναδά, με μια Παλιά Πόλη-διαμάντι, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.  Ήσυχη, καθαρή και family friendly, μπορεί να προσφέρει περισσότερα σε επίπεδο τεχνών και Ιστορίας με τα υπέροχα μουσεία που διαθέτει, παρά τη φυσική ομορφιά του Κεμπέκ ή τη ζωντάνια του Μόντρεαλ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠολλά πάρκα, χαμηλή δόμηση στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, συστήματα κοινοκτημοσύνης αυτοκινήτων και ποδηλάτων συνθέτουν την εικόνα ενός αστικού ιστού καλά οργανωμένου που αποσκοπεί στην ευκολότερη διαβίωση και συμβίωση των κατοίκων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Μόντρεαλ αποτελεί την μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη εκτός γαλλίας, δεδομένου ότι η επαρχία του Κεμπέκ έχει ως επίσημη γλώσσα την γαλλική. Σε ολόκληρη την πόλη είναι διάχυτη η γαλλική κουλτούρα, κάτι που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Οι κάτοικοι είναι δίγλωσσοι και είναι εντυπωσιακό το με πόση μαεστρία περνάνε από τα γαλλικά στα αγγλικά ή ακόμα και μπερδεύουν τις δύο γλώσσες σε έναν αχταρμά πολυγλωσσίας
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μόντρεαλ, Καναδάς