Σεϊντιςφιόρντουρ, Ισλανδία

To Σέϊντισφιόρδουρ είναι πόλη και δήμος στην ανατολική περιοχή της Ισλανδίας στο εσώτατο σημείο του φιορδ με το ίδιο όνομα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈνας δρόμος πάνω από το ορεινό πέρασμα Fjarðarheiði συνδέει το Σειντιςφιόρδους με την υπόλοιπη Ισλανδία. 27 χιλιόμετρα (17 μίλια) στον περιφερειακό δρόμο και Egilsstaðir.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Σέϊντισφιόρδουρ περιβάλλεται από βουνά με το πιο γνωστό Mt. Το Bjólfur στα δυτικά (1085μ) και το Strandartindur (1010μ) στα ανατολικά. Το ίδιο το φιόρδ είναι προσβάσιμο σε κάθε πλευρά από την πόλη, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕξ' άλλου, το φιόρδ είναι αρκετά απομακρυσμένο αλλά πλούσιο με φυσικά ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένων των αποικιών των πτωμάτων και των ερειπίων μιας πρώην δραστηριότητας όπως το κοντινό Vestdalseyri, από όπου μεταφέρθηκε η τοπική εκκλησία.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σεϊντιςφιόρντουρ, Ισλανδία