Σάγκουενι, Καναδάς

H πόλη Σάγκουενι - Saguenay είναι μια πόλη στην περιοχή Saguenay-Lac-Saint-Jean του Κεμπέκ, Καναδάς, στον ποταμό Saguenay, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Κεμπέκ με χερσαία διαδρομή. Είναι περίπου 126 χιλιόμετρα (78 μίλια) πάνω και βορειοδυτικά του Tadoussac, που βρίσκεται στη συμβολή με τον ποταμό St. Lawrence. Δημιουργήθηκε το 2002 με τη συγχώνευση των πόλεων Chicoutimi και Jonquière και της πόλης La Baie. Το Chicoutimi ιδρύθηκε από τους Γάλλους το 1676.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη Saguenay αποτελεί έδαφος ισοδύναμο με περιφερειακό δήμο (TE). ο γεωγραφικός κωδικός του είναι 941. Μαζί με τον περιφερειακό νομό Le Fjord-du-Saguenay, αποτελεί το τμήμα απογραφής του Le Saguenay-et-son-Fjord (94). Ο δήμαρχος του Saguenay είναι ο Josée Néron. Πριν από τη χρήση του ως όνομα της πόλης, ο όρος Saguenay ή (λιγότερο συχνά) "κοιλάδα Saguenay" είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για ολόκληρη την περιοχή του ποταμού Saguenay (βλέπε Saguenay-Lac-Saint-Jean). Το Saguenay είναι η έδρα της δικαστικής περιφέρειας Chicoutimi [6].
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη χωρίζεται σε τρεις συνοικισμούς: το Chicoutimi (που περιλαμβάνει την πρώην πόλη Chicoutimi, καθώς και τους δήμους Laterrière και Tremblay), τον Jonquière (ο οποίος περιλαμβάνει την πρώην πόλη Jonquière, Lac-Kénogami και Shipshaw) και το La Baie στην πρώην πόλη La Baie
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σάγκουενι, Καναδάς