Πουέρτο Τσιάπας, Μεξικό

Το Πουέρτο Τσιάπας - Port Chiapas ή Puerto Madero είναι λιμάνι στο Puerto de San Benito στον δήμο Tapachula της περιοχής Soconusco στο νότιο τμήμα του μεξικανικού κράτους Chiapas.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ είσοδος του λιμανιού βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το στόμιο του ποταμού Suchiate, το οποίο είναι το διεθνές σύνορο μεταξύ Μεξικού και Γουατεμάλας. Το Puerto de San Benito συνδέεται με την εθνική οδό 225 με το διεθνές αεροδρόμιο Tapachula και την πόλη Tapachula. Από το άνοιγμά της το 1975 ο λιμένας ήταν ένα μικρό κέντρο αλιείας και γεωργικών μεταφορών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι αναβαθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2005 και έκτοτε από την κυβέρνηση έχουν προσθέσει εγκαταστάσεις για κρουαζιερόπλοια και πιο βαρέα φορτία. Ο κυβερνήτης Pablo Salazar Mendiguchía είχε ενδιαφέρει το αρχικό ρουστίκ και το παλιό λιμάνι και αργότερα ο κυβερνήτης Juan Sabines Guerrero διέταξε την ανάπτυξη του πραγματικού λιμένα με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει τις επιχειρήσεις στον Chiapas, το φτωχότερο κράτος του Μεξικού.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πουέρτο Τσιάπας, Μεξικό