Σκάγκγουέϊ ( Αλάσκα ), Η.Π.Α.

Σκαγκγουέϊ - Skagway είναι ένας πρώτος δήμος στην Αλάσκα. Από την απογραφή του 2010, ο πληθυσμός ήταν 968.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι εκτιμήσεις βάζουν τον πληθυσμό του 2015 σε 1.057 άτομα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ πληθυσμός διπλασιάζεται κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο προκειμένου να αντιμετωπίσει περισσότερους από 900.000 επισκέπτες. Ενσωματωμένος ως δήμος στις 25 Ιουνίου 2007, ήταν παλαιότερα μια πόλη στην περιοχή απογραφής Skagway-Yakutat-Angoon, τώρα Hoonah-Angoon.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο λιμάνι του Skagway είναι μια δημοφιλής στάση για τα κρουαζιερόπλοια, και το τουριστικό εμπόριο είναι ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησης του Skagway.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ σιδηρόδρομος White Pass και Yukon Route, μέρος του μεταλλευτικού παρελθόντος της περιοχής, λειτουργεί τώρα αποκλειστικά για το τουριστικό εμπόριο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Skagway είναι επίσης μέρος του χώρου για το βιβλίο του Jack London The Call of the Wild, το βιβλίο Will Hobbs του Jason's Gold και για το μυθιστόρημα του Joe Haldeman, Guardian.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ταινία John Wayne Βόρεια στην Αλάσκα (1960) γυρίστηκε εκεί κοντά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο όνομα Skagway προέρχεται από το shԍagéi, ένα Tlingit idiom, το οποίο απεικονίζει εικονικά τις τραχιές θάλασσες στην εισροή Taiya, που προκαλούνται από ισχυρούς βόρειους ανέμους.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σκάγκγουέϊ ( Αλάσκα ), Η.Π.Α.