Βοστώνη, Η.Π.Α.

Η Βοστώνη ή Βοστόνη  είναι παραθαλάσσια πόλη, πρωτεύουσα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης των Ηπα, η ευρωπαική πόλη των ΗΠΑ. Είναι εκείνη η μικρή «λαμπερή πόλη πάνω στο λόφο», που ιδρύθηκε το 1630 από πουριτανούς Αγγλους αποικιοκράτες σε αναζήτηση καθαρότητας των θρησκευτικών τους εκδηλώσεων, αλλά και μία από τις πόλεις που αποτέλεσαν μήλον της Εριδος στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Βοστώνη, το λίκνο της ελευθερίας, είναι η πολύ ευχάριστη έκπληξη της Βορειοανατολικής Αμερικής. Αμερικάνικη επανάσταση, Αμερικάνικες σημαίες, κόκκινα, αγγλικού-τύπου κτίρια, το Χάρβαρντ, το ΜΙΤ…
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜια από τις παλαιοτερες πόλεις των ΗΠΑ, χαρακτηρίζεται από ακαθόριστη πολεοδομική διαρρύθμιση, με πολλά μικρά, στενά σοκάκια, μονόδρομους, κ.τ.λ. που δυσκολεύουν μεν την κίνηση αυτοκινήτων, αλλά δίνουν στην πόλη ένα χαρακτήρα εντελώς ιδιόρρυθμο.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι γνωστή σε όλον τον κόσμο σαν Πανεπιστημιούπολη, με τα επώνυμα πανεπιστήμια του Harvard University), Tufts University, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), Brandeis University, και άλλα, πολλά απ’ αυτά ευρισκόμενα στο προάστιο της Βοστώνης, το(Cambridge. Είναι πολιτιστικό και πανεπιστημιακό κέντρο των ΗΠΑ, και γι' αυτό το λόγο είναι γνωστή σαν "Αθήνα της Αμερικής".  Η περιοχή γύρω από το Χάρβαρντ είναι γεμάτη παμπ, μπυραρίες, καραόκε, φτηνά εστιατόρια και φοιτητές του Χάρβαρντ που, δε διαβάζουν όλο το 24ωρο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπολαύστε όλα τα χρώματα του φθινοπώρου στον αγαπημένο Δημόσιο Κήπο της Βοστώνης στην καρδιά της πόλης. Ακολουθήστε το Μονοπάτι της Ελευθερίας, μια διαδρομή 2 - 3 ωρών που διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πόλης και αξίζει να την κάνετε οργανωμένα με οδηγό, ώστε να μάθετε όλες τις γνωστές και άγνωστες ιστορίες που έχουν σημαδέψει την πόλη μέσα στα χρόνια. Επισκεφτείτε το εντυπωσιακό κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - η είσοδος είναι δωρεάν και αξίζει να δείτε το περίτεχνο εσωτερικό του.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Βοστώνη, Η.Π.Α.