Νιουπόρτ (Ροντ Άϊλαντ), Η.Π.Α.

Νιου Πορτ - Newport, είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νησί Aquidneck στο Newport County, Rhode Island, που βρίσκεται περίπου 53 μίλια νοτιοανατολικά του Providence, Rhode Island, 32 μίλια νότια του Fall River, Μασαχουσέτη, 73 μίλια (117 μίλια) χλμ. νότια της Βοστόνης και 290 μίλια βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι γνωστό ως θερινό θέρετρο της Νέας Αγγλίας και είναι γνωστό για τα ιστορικά αρχοντικά της και την πλούσια ιστορία της ιστιοπλοΐας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΦιλοξενεί το πανεπιστήμιο Salve Regina και το Ναυτικό  Σταθμό Νιούπορτ, το οποίο στεγάζει το Ναυτικό Πολεμικό Κολλέγιο των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ναυτικό Κέντρο Πολεμικού Ναυτικού και ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο του Ναυτικού. Ήταν ένα  μεγάλο λιμάνι του 18ου αιώνα και περιέχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό κτιρίων από την εποχή των Αποικιών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜια παιδική χαρά για τους πλούσιους στη δεκαετία του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν η θέση των πρώτων τουρνουά US Open τόσο στο τένις όσο και στο γκολφ, καθώς και κάθε πρόκληση για το Κύπελλο της Αμερικής μεταξύ 1930 και 1983. Ήταν γνωστή ως η τοποθεσία των "Καλοκαιρινών Λευκών Σπιτιών" κατά τη διάρκεια των διοικήσεων των Προέδρων Dwight D. Eisenhower και John F. Kennedy. Ο πληθυσμός ήταν 24.027 από το 2013.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νιουπόρτ (Ροντ Άϊλαντ), Η.Π.Α.