Ηράκλειο (Κρήτη), Ελλάδα

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, καθώς και ο μεγαλύτερος λιμένας του νησιού. Οσο για το  όνομα Ηράκλειο αυτό πιθανότατα προέρχεται από τον Ιδαίο Ηρακλή, τον μυθικό πατέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΦτάνοντας στο Ηράκλειο, τη μητρόπολη της Κρήτης, ο επισκέπτης δεν αργεί να αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της πόλης και τους λόγους που γοητεύει τους επισκέπτες της.Το Ηράκλειο είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι στην Κρήτη, όπως και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι γνωστό και σαν Διεθνές Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, έχοντας πάρει το όνομα του πιο γνωστού συγγραφέα της Κρήτης διεθνώς.

Για να αντιληφθεί κανείς την πραγματικότητα ενός τόπου είναι απαραίτητη η γνώση της διαδρομής του στο χρόνο. Μέσα από την κατανόηση του παρελθόντος μπορεί να φωτιστεί καλύτερα το παρόν και να προδιαγραφεί το μέλλον. Στα 3.000 περίπου χρόνια ζωής του, το Ηράκλειο έχει να επιδείξει μια πολυτάραχη ιστορία. Ο Χάνδακας των Σαρακηνών, η Κάντια των Ενετών, το σημερινό Ηράκλειο της Κρήτης αποτελείται από την παλιά και τη νέα πόλη. H παλιά πόλη περικλείεται από τα ενετικά τείχη και διατηρεί μέχρι σήμερα τη γραφικότητά της. Mέσα στα τείχη βρίσκονται τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της πόλης.

Παραλίες μοναδικές με γαλάζιες σημαίες. Αμμώδεις παραλίες στη νότια Κρήτη, ερημικά λιμανάκια και γραφικές παραλίες σε όλο το νομό του Ηρακλείου.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ηράκλειο (Κρήτη), Ελλάδα