Νασσάου, Μπαχάμες

Νασσάου - Nassau (/ næsɔː /) είναι το κύριο και εμπορικό κέντρο της Κοινοπολιτείας των Μπαχάμες. Η πόλη έχει πληθυσμό 274.400 από το 2016, λίγο πάνω από το 70% του πληθυσμού της χώρας (≈391.000).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Διεθνές Αεροδρόμιο Lynden Pindling, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο για τις Μπαχάμες, βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της πόλης Νασάου και έχει καθημερινές πτήσεις προς μεγάλες πόλεις του Καναδά, της Καραϊβικής, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη βρίσκεται στο νησί New Providence, το οποίο λειτουργεί σαν μια επιχειρηματική συνοικία. Το Nassau είναι ο χώρος της Βουλής της Συνέλευσης και των διαφόρων δικαστικών υπηρεσιών και θεωρήθηκε ιστορικά ως οχυρό των πειρατών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠήρε το όνομά της προς τιμήν του William III της Αγγλίας, Πρίγκιπα του Orange-Nassau, που πήρε το όνομά του από το Nassau της Γερμανίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ σύγχρονη ανάπτυξη του Nassau ξεκίνησε στα τέλη του 18ου αιώνα, με την εισροή χιλιάδων αμερικανών πιστών και των δούλων τους στις Μπαχάμες μετά τον αμερικανικό πόλεμο της ανεξαρτησίας. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στο Nassau και τελικά ήρθαν να ξεπεράσουν τους αρχικούς κατοίκους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚαθώς ο πληθυσμός του Nassau μεγάλωσε, το ίδιο συνέβη και με τις κατοικημένες περιοχές του. Σήμερα η πόλη κυριαρχεί σε όλο το νησί και στον δορυφόρο του, Paradise Island. Ωστόσο, μέχρι την εποχή του μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα εξωτερικά προάστια ελάχιστα υπήρχαν. Το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Πρόβιντενς ήταν ακαλλιέργητος θάμνος μέχρι να εγκατασταθούν εκεί οι Λογιαστές μετά τον Αμερικανό Επαναστατικό Πόλεμο. ίδρυσαν αρκετές φυτείες, όπως το Clifton και το Tusculum. Οι σκλάβοι εισήχθησαν ως εργαζόμενοι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑφού οι Βρετανοί κατάργησαν το διεθνές εμπόριο σκλάβων το 1807, επανεγκαθίδυναν χιλιάδες Αφρικανούς που απελευθερώθηκαν από σκλάβους από το Βασιλικό Ναυτικό στο Νέο Πρόβιντεν (στο Adelaide Village και το Gambier Village), μαζί με άλλα νησιά όπως το Grand Bahama, το Exuma, το Abaco και το Inagua . Επιπλέον, οι δούλοι που απελευθερώθηκαν από αμερικανικά πλοία, όπως η περίπτωση του Creole το 1841, είχαν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν εκεί.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ μεγαλύτερη συγκέντρωση των Αφρικανών ζούσε ιστορικά στα προάστια της πόλης Grants Town και Bain Town στα νότια της πόλης Nassau, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι της ευρωπαϊκής καταγωγής έζησαν στις βόρειες ακτές της νήσου.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νασσάου, Μπαχάμες