Σαιντ Τζονς Αντίγκουα, Αντίγκουα & Μπαρμπούντα

Σεντ Τζόνς - St. John's είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, που βρίσκεται στις Δυτικές Ινδίες της Καραϊβικής Θάλασσας και με πληθυσμό 22.193 κατοίκους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ Άγιος Ιωάννης είναι το εμπορικό κέντρο του έθνους και το κύριο λιμάνι του νησιού της Αντίγκουα. Ο οικισμός του Αγίου Ιωάννη υπήρξε το διοικητικό κέντρο της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα από τότε που τα νησιά αποικίσθηκαν για πρώτη φορά το 1632 και έγινε έδρα της κυβέρνησης όταν το έθνος πέτυχε την ανεξαρτησία του το 1981.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ Άγιος Ιωάννης είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους και κοσμοπολίτικους δήμους στις Μικρές Αντίλλες. Η πόλη φημίζεται για τα εμπορικά της κέντρα καθώς και για μπουτίκ σε όλη την πόλη, που πωλούν κοσμηματοπωλεία σχεδιαστή και ρούχα υψηλής ένδυσης. Υπάρχουν επίσης ανεξάρτητες εγκαταστάσεις που διοικούνται τοπικά και πωλούν μόδα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ Άγιος Ιωάννης προσελκύει τουρίστες από τα θέρετρα του νησιού και από τα κρουαζιερόπλοια που προσδένονται στο λιμάνι του στο Heritage Quay και το Redcliffe Quay αρκετές φορές την εβδομάδα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ κλάδος της επενδυτικής τραπεζικής έχει ισχυρή παρουσία στην πόλη. Σημαντικά παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν γραφεία στο St. John's.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΥπάρχει μια αγορά στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης, όπου πωλούνται καθημερινά φρέσκα προϊόντα, κρέατα και φρέσκα ψάρια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Anti-Ruma Distillery βρίσκεται στην Ακρόπολη και είναι το μοναδικό αποστακτήριο ρούμι στο νησί. Η ετήσια παραγωγή αποδίδει περισσότερους από 180.000 γαλόνια εμφιαλωμένο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαιντ Τζονς Αντίγκουα, Αντίγκουα & Μπαρμπούντα