Τάμπα, Η.Π.Α.

Η Τάμπα - Tampa είναι πόλη στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και έδρα της κομητείας Χίλσμπορο και βρίσκεται στη δυτική ακτή της Φλόριντα, στον Κόλπο της Τάμπας κοντά στον Κόλπο του Μεξικού. Ο πληθυσμός της το 2011 ήταν 346.037.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ τρέχουσα περιοχή της Τάμπας κάποτε κατοικούνταν από τους αυτόχθονες πληθυσμούς, κυρίως τους Tocobaga και τους Pohoy, που ζούσαν κατά μήκος των ακτών του Κόλπου της Τάμπας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι πρώτοι κάτοικοι ήταν πρωτοπόροι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν κοντά στο φρούριο για την προστασία από το κοντινούς πληθυσμούς Seminole. Η πόλη αναπτύχθηκε αργά μέχρι τη δεκαετία του 1880, όταν ο σιδηρόδρομος, η ανακάλυψη των φωσφορικών, και η άφιξη της βιομηχανίας πούρων ήταν το άλμα που ξεκίνησε την ανάπτυξη της Τάμπας και βοήθησε να αναπτυχθεί σε μια σημαντική πόλη από τις αρχές του 1900.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣήμερα, Τάμπα είναι ένα μέρος της μητροπολιτικής περιοχής που συχνά αναφέρεται ως Όρμος Τάμπας (Tampa Bay).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 2008, η Τάμπα κατετάγη ως η 5η καλύτερη υπαίθρια πόλη από το Forbes. Μια έρευνα του 2004 από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και της εφημερίδα Washington Square News την κατέταξε ως την κορυφαία πόλη για «είκοσι πράγματα». Η Τάμπα τώρα κατατάσσεται ως πόλη κατηγορίας "Gamma" από το Loughborough University. Τα τελευταία χρόνια Τάμπα έχει δει μια σημαντική άνοδο της ζήτησης υψηλών-αγορών από τους καταναλωτές, σηματοδοτώντας ότι περισσότερος πλούτος συγκεντρώνεται στην περιοχή. Το 2012 φιλοξένησε τη Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τάμπα, Η.Π.Α.