Τρέϊσι Αρμ Φιορδ, Η.Π.Α.

Το Τρέϊσυ Αρμ - Tracy Arm είναι ένα φιόρδ στην Αλάσκα κοντά στο Juneau. Ονομάστηκε από τον Γραμματέα του Πολεμικού Ναυτικού Μπέντζαμιν Φράνκλιν Τρέισι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται περίπου 72 χιλιόμετρα νότια του Juneau και 110 χιλιόμετρα βόρεια της Πετρούπολης, Αλάσκα, μακριά από τον κόλπο Holkham και δίπλα στο Stephens Passage εντός του Εθνικού Δρυμού Tongass.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tracy Arm είναι η καρδιά του Tracy Arm-Fords Terror Wilderness, που ορίστηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1980.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tracy Arm-Fords Terror Wilderness περιέχει 653.179 στρέμματα (2.643,32 km2) και αποτελείται από δύο βαθιά και στενά φιόρδ: Tracy Arm και Endicott Arm. Και τα δύο φιόρδ έχουν μήκος πάνω από 30 μίλια (48 χλμ.) Και το ένα πέμπτο της περιοχής τους καλύπτεται από πάγο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα φιόρδ έχουν σημαντικό πλωτό πάγο που κυμαίνεται από χέρι σε τεμάχια έως και πολύ μεγάλο όσο ένα τριώροφο κτίριο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης εποχής των παγετώνων, και τα δύο φιόρδ ήταν γεμάτα με ενεργούς παγετώνες.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τρέϊσι Αρμ Φιορδ, Η.Π.Α.