Φίλιπσμπουργκ, Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία)

o Φίλιπσμπουργκ - Philipsburg είναι πρωτεύουσα του συστατικού κράτους του Bασιλείου των Κάτω Χωρών, Αγίου Μαρτίνου Η πόλη λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο του νησιού και έχει 1.338 κατοίκους (2006). Η πόλη είναι χτισμένη στο νότιο μέρος του νησιού, σε μια λωρίδα γης που χωρίζει την θάλασσα από μια μεγάλη αλμυρή λίμνη, όπου υπάρχει και αλυκή.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο νησί του Αγίου Μαρτίνου ανακαλύφθηκε στις 11 Νοεμβρίου1493, από τον Χριστόφορο Κολόμβο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοTo Φίλιπσμπουργκ ιδρύθηκε το 1763 από τον Τζον Φίλιπς, ένα Σκωτσέζο λοχαγό του Ολλανδικού Ναυτικού και σύντομα έγινε πολυσύχναστο κέντρο του διεθνούς εμπορίου. Δύο ιστορικά φρούρια μαρτυρούν τη στρατηγική σημασία του Φίλιπσμπουργκ, το Φρούριο Άμστερνταμ και το Φρούριο Βίλεμ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΊσως η πιο γνωστή φωτογραφία από ολόκληρο το νησί του Αγίου Μαρτίνου είναι αυτή του διεθνούς αεροδρομίου Πριγκίπισσα Ιουλιάνα όπου ο διάδρομος προσγείωσης των αεροσκαφών σχεδόν εφάπτεται σε μία παραλία. Και μόνο γι'αυτό το θέαμα, το αεροδρόμιο που βρίσκεται στα δυτικά του Φίλιπσμπουργκ αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΛόγω του μικρού μήκους του διαδρόμου, 2.180 μέτρα, τα αεροπλάνα κατά την προσέγγιση του διαδρόμου πρέπει να πετούν σε ασυνήθιστα χαμηλό υψόμετρο, μόλις 10-20 μέτρα πάνω από την κοντινή παραλία Μάχο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ανάφλεξη των κινητήρων από την αναχώρηση των αεροσκαφών είναι επίσης άλλος ένας «πόλος έλξης» καθώς δημιουργούν τεχνητά κύματα. Ωστόσο, τα αέρια των στροβιλοκινητήρων είναι πραγματικός κίνδυνος και οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈτσι οι τοπικές αρχές τοποθέτησαν μια προειδοποίηση στον φράχτη του αεροδρομίου για να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για τους κινδύνους από τα αέρια των στροβιλοκινητήρων.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Φίλιπσμπουργκ, Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία)