Νι Άλεσουντ, Νορβηγία

Νέο Αλεσουντ - Ny-Ålesund ("New Ålesund") είναι μια ερευνητική πόλη στο Όσκαρ ΙΙ γης στο νησί Spitsbergen στο Svalbard της Νορβηγίας. Βρίσκεται στη χερσόνησο Brøgger (Brøggerhalvøya) και στην ακτή του κόλπου Kongsfjorden. Η πόλη της εταιρείας ανήκει και λειτουργεί από το Kings Bay, που παρέχει εγκαταστάσεις για μόνιμα ερευνητικά ιδρύματα από δέκα χώρες. Η πόλη ανήκει τελικά στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και δεν ενσωματώνεται.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη Ny-Ålesund έχει μόνιμο πληθυσμό 30 έως 35 ετών όλο το χρόνο και ο καλοκαιρινός πληθυσμός φτάνει τα 120. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν το αεροδρόμιο Ny-Ålesund, το Hamnerabben, το Svalbard Rocket Range, το λιμάνι και την πόλη Ny-Ålesund και το Mine Museum. δεκαπέντε μόνιμους ερευνητικούς σταθμούς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι ο βορειότερος λειτουργικός πολιτικός οικισμός στον κόσμο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη ιδρύθηκε το 1917 από τον Peter Brandal και την εταιρεία εξόρυξης Kings Bay Kull Comp. Αρχικά η εξόρυξη πραγματοποιήθηκε μέχρι το 1929. Υπήρξε μια σειρά από αεροπορικές αποστολές που δρομολογήθηκαν από το Ny-Ålesund προς το Βόρειο Πόλο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ εταιρεία ήταν εθνικοποιημένη το 1933 και η πόλη χρησιμοποιήθηκε εδώ και μερικά χρόνια για τουρισμό και ως αλιευτικό λιμάνι. Η εξόρυξη συνεχίστηκε για μερικούς μήνες το 1941 και έπειτα από το 1945. Μετά από αρκετά άλλα μοιραία περιστατικά που συνέβησαν συμπεριλαμβανομένου ενός ατυχήματος εξόρυξης στις 5 Νοεμβρίου 1962 που σκότωσε 21 ανθρακωρύχους σε αυτό που έγινε γνωστό ως Kings Bay Affair, η δραστηριότητα εξόρυξης τερματίστηκε και το τρίτο υπουργικό συμβούλιο του Gerhardsen παραιτήθηκε. Ο Σταθμός Τηλεμετρίας Kongsfjord άνοιξε το 1967 και η πόλη μετατράπηκε σταδιακά σε ερευνητικό οικισμό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό το 1992, επιτρέπεται στα ξένα ιδρύματα να χτίζουν μόνιμους σταθμούς στην πόλη.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νι Άλεσουντ, Νορβηγία