Κεφαλονιά, Ελλάδα

Η Κεφαλονιά ή Κεφαλλονιά, αλλιώς Κεφαλληνία, είναι νησί του Ιονίου πελάγους κι ανήκει στα Επτάνησα Είναι το μεγαλύτερο νησί των επτανήσων και το 5ο μεγαλύτερο της Ελλάδας. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης.

Η Κεφαλονιά, ο τόπος των αντιθέσεων, είναι ένας τουριστικός προορισμός που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με τις φυσικές ομορφιές του και την διαφορετικότητα του τοπίου του, με τις εναλλασσόμενες εικόνες με τα βουνά, τα καταπράσινα δάση, τις ανθισμένες πεδιάδες και τους ευωδιαστούς κήπους και φυσικά τις σαγηνευτικές αμμουδιές, τους μαγευτικούς κολπίσκους και τα γραφικά λιμανάκια που αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων που ξυπνά και τις πιο αδρανοποιημένες ανθρώπινες αισθήσεις.

Η Κεφαλονιά έχει 365 χωριά. Πανέμορφα ψαροχώρια, γραφικά χωριουδάκια κυριολεκτικά σκαρφαλωμένα σε καταπράσινες πλαγιές, που διατηρούν το χρώμα τους και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, είναι δε μεταξύ τους σε απόσταση αναπνοής.

Η πρόσβαση στα χωριά και στις παραλίες της Κεφαλονιάς είναι εύκολη, καθώς όλοι οι δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι. Η Κεφαλονιά είναι πεντακάθαρη, φιλόξενη και πολύ περιποιημένη. Δεν είναι τυχαίο που το έγκυρο περιοδικό FORBES την κατατάσσει στο Νο4 του top 10 των ειδυλλιακών περιοχών της Ευρωπης που σου προσφέρουν ποιότητα ζωής.

Μέσα σε αυτό το πανέμορφο περιβάλλον κατοικούν οι Κεφαλονίτες..άνθρωποι με χιούμορ,φιλικοί και φιλόξενος λαός, ταξιδιάρης και ανήσυχος, με φήμη που φθάνει στα πέρατα του κοσμου.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Κεφαλονιά, Ελλάδα