Καλαμάτα , Ελλάδα


Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Καλαμάτα, παλαιότερα Καλάμαι, είναι πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Καλαμάτα από εδώ και στο εξής σημαίνει «πόλη ιερή, ωραία και καλοχτισμένη». Έτσι την περιέγραψε ο Όμηρος πριν από χιλιάδες χρόνια...
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτην Σκιά από το μεσογειακό φως  με την «πλάτη» της να γέρνει γλυκά προς τον Ταΰγετο, Χτισμένη στην θέση των αρχαίων Φαρών να αγναντεύει με περηφάνεια τη Μεσόγειο, μέσα στην αγκαλιά του μεσσηνιακού κόλπου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι μία από τις πιο όμορφες της Ελλάδας, γιατί είναι χτισμένη και έχει «μέτωπο» προς τη θάλασσα. Θέλω να φανταστείτε τον μεσσηνιακό κόλπο να εισρέει σε ένα τεράστιο στόμιο, όπου υπάρχει ένα φυσικό φράγμα, το οποίο περικυκλώνει όλο το νερό της θάλασσας. Σε αυτό, λοιπόν, το σημείο και ολόγυρά του είναι χτισμένη η Καλαμάτα. Το λιμάνι και η παραλία της πόλης δεν είναι αυτά που συνήθως φανταζόμαστε εμείς οι Έλληνες, τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα και οι κάτοικοι και οι τουρίστες κάνουν μπάνιο ακόμη και μέσα στο λιμάνι.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Καλαμάτα , Ελλάδα