Μπάρι, Ιταλία

Το Μπάρι είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιφέρειας της Απουλίας της Ιταλίας στην Αδριατική θάλασσα. Αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας μετά τη Νάπολη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι γνωστό ως λιμάνι και έδρα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών, στις οποίες μεταξύ των ετών 1970 - 2005 φοιτούσε μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών, καθώς και ως η πόλη του Αγίου Νικολάου. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι μία μεγαλοπρεπή νέα Βασιλική, κάτω από τη μεγάλη μαρμαρένια Αγία Τράπεζα  της οποίας, φυλάσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη αυτή πληθυσμό 320.000 κατοίκους, ενώ η γρήγορα αναπτυσσόμενη αστική ζώνη και η μητροπολιτική περιοχή φρτάνει το 1 εκατομμύριο κατοίκους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Μπάρι αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές αστικές ενότητες. Στα βόρεια είναι η πυκνοδομημένη παλιά πόλη στη χερσόνησο μεταξύ δύο σύγχρονων λιμανιών, με τη λαμπρή Βασιλική του Αγίου Νικολάου, τον Καθεδρικό του Σαν Σαμπίνο (1035-1171) και το Σουηβικό Κάστρο που χτίστηκε για τον Φρειδερίκο Β'
,  σήμερα είναι συνοικία με έντονη νυχτερινή ζωή. Στα νότια είναι η συνοικία Μυρά (που ιδρύθηκε από το Ζοακιμ Μυρτά, η σύγχρονη καρδιά της πόλης, που απλώνεται σε ένα ορθογωνικό πολεοδομικό σχέδιο με ένα χώρο περιπάτου στη θάλασσα και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, Via Sparano και Via Argiro.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο λιμάνι του Μπάρi στο οποίο στη διάρκεια της τριετίας 1999 - 2002 έγιναν μεγάλα έργα υποδομής, είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ιταλίας και σημείο ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μπάρι, Ιταλία