Ανκόνα, Ιταλία

Η Ανκόνα είναι πόλη και λιμάνι της Ιταλίας στην Αδριατική, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στην περιοχή Μάρκε.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο αρχικό της όνομα ήταν «Δωρική Αγκών».
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Ανκόνα είναι πόλη και λιμάνι της Ιταλίας στην Αδριατική, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιφέρειας Μάρκε.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι Ελληνες των Συρακουσών ίδρυσαν την Αγκώνα το 390 π.χ. και επειδή το σχήμα της μοιάζει με αγκώνα , πήρε το όνομα του.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτην αρχαιότητα ήταν ξακουστή για τα κρασιά της και την πορφύρα της.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕπισκεφθείτε το καθεδρικό ναό του Αγίου Ciriaco που χτίστηκε τον 12ο μ.Χ. αιώνα. Ο καθεδρικός ναός είναι το σύμβολο της Ανκόνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Lazzaretto κάτω στο λιμάνι της Ανκόνα, είναι ένα πεντάγωνο κτίριο και σήμερα είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο που χρησιμοποιείται για εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Lazzaretto σχεδιάστηκε τον 18ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Luigi Vanvitelli και μετά την ανακαίνησή του, είναι ανοιχτό στους επισκέπτες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣημαντικό θεωρείται το Κρατικό Μουσείο Ομήρου, το μοναδικό μουσείο στην Ευρώπη για τυφλούς. Διαθέσιμο για εξερεύνηση με την αφή, το μουσείο περιέχει πολλά γύψινες μήτρες από τα πιο διάσημα γλυπτά της ιστορίας, τα μοντέλα της Αιγύπτου και Ελληνικά αριστουργήματα.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ανκόνα, Ιταλία