Γκρίνοκ, Αγγλία

Το Γκρίνοκ, Πόλη στη Σκωτία 40 χιλιόμετρα δυτικά της Γλασκώβης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣ’ αυτό το λιμάνι φτάνουν τα κρουαζιερόπλοια με μοναδικό σκοπό να θαυμάσουν οι επιβάτες τη γοητευτική αυτή πόλη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑρχιτεκτονικώς η Γλασκώβη ονομάζεται και Σικάγο της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολεοδομικώς το κέντρο της πόλης έχει μεγάλες λεωφόρους σε διάταξη δικτύου (παράλληλους και κάθετους δρόμους), ενώ και τα κτίρια της έχουν χαρακτήρα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής με επιβλητικές και βαριές όψεις, σκοτεινού χρώματος.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ επισκέπτης στην πόλη αξίζει να επισκευτεί το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, το δημαρχείο μπροστά στην κεντρική πλατεία της πόλης, το κτήριο Macintosh στο Glasgow School of Art, τον κεντρικό καθεδρικό ναό, όπως επίσης και το καινούργιο Science Museum με το περίεργο ελλειπτικό του σχήμα. Τα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά είναι κατά μήκος των πεζόδρομων στην Buchanan street και Sauchiehall street.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Γκρίνοκ, Αγγλία