Ισαφιόδουρ, Ισλανδία

Ισαφιόδουρ κυριολεκτικά σημαίνει «το παγωμένο φιόδρ» και όντως αισθάνεται κανείς σ’αυτόν τον τόπο την αγριότητα και την ομορφιά της αρκτικής σε όλο της το μεγαλείο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚωμόπολη της Ισλανδίας και πρωτεύουσα των δυτικών φιόρδ αποτελεί ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν το χιόνι και τις υπαίθριες δραστηριότητες. Από εδώ θα ξεκινήσετε για πεζοπορία στην πανέμορφη φύση της γύρω περιοχής, θα κάνετε σκι το χειμώνα ενώ αρκετά δημοφιλές είναι και το κοντινό νησί  Vigur, όπου θα παρατηρήσετε τα πουλιά και θα έρθετε σε επαφή με την ιστορία του τόπου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕνδιαφέρον παρουσιάζει το λαογραφικό μουσείο της πόλης στο οποίο θα δείτε και το πιο παλιό σπίτι της Ισλανδίας  χτισμένο το 1734.  Θα είστε τυχεροί αν  το ταξίδι σας συμπέσει μ' ένα από τα αμέτρητα φεστιβάλ που οργανώνονται κάθε χρόνο, όπως ο μαραθώνιος σκι, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βαλτώδους ποδοσφαίρου(!), μουσικής και θεάτρου.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ισαφιόδουρ, Ισλανδία