Πόρτο Βένερε, Ιταλία

Το Πόρτο Βένερε είναι ένα καλά κρυμμένο διαμάντι στη βόρεια Ιταλία. Πόλη του νομού Λιγουρίας, ανήκει διοικητικά στην επαρχία La Spezia. Το λιμάνι που θα αποβιβαστείτε είναι ένα απ’ τα πιο γραφικά της χώρας και θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών που δίνουν ένα ιδιαίτερο αέρα στην πόλη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο κέντρο της πόλης έχει διατηρήσει πολλά απ’ τα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά του όπως οι στενοί δρόμοι και οι στοές.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου που είναι χτισμένη σε γοτθικό ρυθμό. Για μια πανοραμική θέα του Πόρτο Βένερε θα ανεβείτε μέχρι το κάστρο των Ντόρια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤέλος, η περιοχή είναι διάσημη για τους πολλούς κολπίσκους της με τα καταγάλανα νερά που έχουν δώσει έμπνευση σε πολλούς ποιητές που παραθέρισαν εδώ. Ένας απ’αυτούς έχει πάρει το όνομα του απ’ τον Byron ο οποίος κολύμπησε από εδώ ως το Lerici για να επισκεφθεί τον Selley!

 

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πόρτο Βένερε, Ιταλία