Τροντχάϊμ , Νορβηγία

Το Τρόντχαϊμ είναι πόλη και δήμος στην κομητεία του Σορ-Τρόντελαγκ, στο κέντρο περίπου της Νορβηγίας. Το Τρόντχαϊμ, 4η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, έχει 180.000 κατοίκους από τους οποίους οι 30.000 είναι φοιτητές.

Είναι νορβηγικό κέντρο της εκπαίδευσης, της τεχνικής και της ιατρικής έρευνας με γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Στην μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η περιοχή γύρω από τα παλιά ναυπηγεία ανακαινίστηκε, κατεδαφίστηκαν παλιά βιομηχανικά κτίρια για να κτιστούν πολυκατοικίες και μεγάλο εμπορικό κέντρο γνωστό ως Solsiden, ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη βρίσκεται εκεί που ο ποταμός Νίντελβα χύνεται στο μεγάλο Φιορδ του Τρόντχαϊμ. Η πόλη είναι αρκετά βόρεια ώστε να παρατηρείται ο λεγόμενος «ήλιος του μεσονυχτίου»: Το καλοκαίρι ο ήλιος στην περιοχή ανατέλλει στις 03:00 και δύει στις 23:40 - ενώ δεν σκοτεινιάζει εντελώς, κατά την περίοδο από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 20 Ιουλίου. Το χειμώνα ο ήλιος ανατέλλει στις 10:00 και δύει στις 14:30. Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 35 °C στις 22 Ιουλίου 1901, ενώ η χαμηλότερη είναι -26,1 °C τον Φεβρουάριο του 1899.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τροντχάϊμ , Νορβηγία