Τόρσχαβν (Νησιά Φερόε), Δανία

Το Τόρσχαβν Torshavn είναι πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη και έδρα της αυτόνομης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας των Νήσων Φερόες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Τόρσχαβν βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νότιου τμήματος της νήσου Στρέιμοϊ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτα βορειοδυτικά της πόλης βρίσκεται το όρος Χούσαρεϊν, ύψους 347 μέτρων, και στα νοτιοδυτικά, το Κιρκγιουμπερέιν ύψους 350 μέτρων. Διαχωρίζονται από τον ποταμό Σαντά. Το όνομα της πόλης σημαίνει «λιμάνι του Θορ». Ο Θορ είναι ο θεός του κεραυνού και της αστραπής στη Γερμανική και στη Σκανδιναβική μυθολογία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη έχει 13.130 κατοίκους ενώ η ευρύτερη αστική περιοχή έχει 21.126 κατοίκους (εκτιμήσεις 2018).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι Βίκινγκ στην ίδια περιοχή, στη χερσόνησο Τίνγκανες, είχαν ιδρύσει τον κύριο οικισμό τους στα νησιά Φερόες από το 850 μ.Χ. Από πολύ νωρίς το Τόρσχαβν είχε γίνει το μονοπωλιακό κέντρο του εμπορίου, αφού ήταν το μόνο μέρος στα νησιά στο οποίο οι νησιώτες μπορούσαν να πωλούν και να αγοράζουν αγαθά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1856, το εμπορικό μονοπώλιο καταργήθηκε και τα νησιά επέτρεψαν το ελεύθερο εμπόριο. Η πόλη έχει αναπτυχθεί ραγδαία από τον 20ο αιώνα και μετά και έχει γίνει το αδιαφιλονίκητο διοικητικό, οικονομικό, και πολιτιστικό κέντρο των νήσων Φερόες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ καθεδρικός ναός της πόλης χτίστηκε το 1788 και αποτελεί έδρα της Εκκλησίας των Νήσων Φερόες.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τόρσχαβν (Νησιά Φερόε), Δανία