Παλαμός (Κόστα Μπράβα), Ισπανία

Πόλη στη μεσογειακή ακτή της Ισπανίας Costa Brava της αυτόνομης περιοχής της Καταλονίας στην επαρχία Ζιρόνα. Από το λιμάνι θα περπατήσετε ως τον λόφο για να απολαύσετε την θέα. Εδώ υπάρχει και ένα μουσείο ψαρέματος, κύρια απασχόληση των κατοίκων εδώ και αιώνες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό τον Παλαμός μπορείτε να επισκεφθείτε τη μεσαιωνική πόλη Ζιρόνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Στη Ζιρόνα ένα από τα σξιοθέατα αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας της Ζιρόνα και σίγουρα μη παραλείψετε να περπατήσετε τον περίφημο «περίπατο του τείχους» που είναι μια διαδρομή που ενώνει τα τείχη που περιτρυγριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΓύρω από τον ποταμό Ονιάρ βρίσκονται χτισμένα κολλητά σπίτια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, που συνθέτουν μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα της πόλης. Κατασκευασμένα πάνω στα παλιά τείχη, είναι δείγμα της άτακτης αστικής ανάπτυξης που έζησε η πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Ανάμσεά τους βρίσκεται και το σπίτι του καταλανού αρχιτέκτονα Ραφαέλ Μασό.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Παλαμός (Κόστα Μπράβα), Ισπανία