Παγετώνας Σόγιερ (Aλάσκα), Η.Π.Α.

Οι δίδυμοι παγετώνες Sawyer, North Sawyer και South Sawyer, βρίσκονται στο τέλος του Tracy Arm.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ άγρια ​​φύση στην περιοχή περιλαμβάνει μαύρες και καστανές αρκούδες, ελάφια, λύκους, λιμενικές σφραγίδες και μια ποικιλία πτηνών, όπως η Αρκτική και τα περιστέρια guillemots. Οι ορεινές κατσίκες, που συνήθως βρίσκονται στις υψηλότερες περιοχές, έχουν θεαθεί κοντά στη βάση του Sawyer Glacier.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tracy Arm είναι φιόρδ στην Αλάσκα κοντά στο Juneau.
Ονομάστηκε έτσι από τον Γραμματέα του Πολεμικού Ναυτικού Μπέντζαμιν Φράνκλιν Τρέισι. Βρίσκεται περίπου 72 χιλιόμετρα νότια του Juneau και 110 χιλιόμετρα βόρεια της Πετρούπολης, Αλάσκα, μακριά από τον κόλπο Holkham και δίπλα στο Stephens Passage εντός του Εθνικού Δρυμού Tongass.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tracy Arm είναι η καρδιά του Tracy Arm-Fords Terror Wilderness, που ορίστηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1980.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tracy Arm-Fords Terror Wilderness περιέχει 653.179 στρέμματα (2.643,32 km2) και αποτελείται από δύο βαθιά και στενά φιόρδ: Tracy Arm και Endicott Arm. Και τα δύο φιόρδ έχουν μήκος πάνω από 30 μίλια (48 χλμ.) Και το ένα πέμπτο της περιοχής τους καλύπτεται από πάγο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα φιόρδ έχουν σημαντικό πλωτό πάγο που κυμαίνεται από χέρι σε τεμάχια τόσο μεγάλο όσο ένα τριώροφο κτίριο. Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης εποχής των παγετώνων, και τα δύο φιόρδ ήταν γεμάτα με ενεργούς παγετώνες.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Παγετώνας Σόγιερ (Aλάσκα), Η.Π.Α.