Σαιντ Μαρτέν, Ολλανδικές Αντίλλες

Ο Άγιος Μαρτίνος - Saint-Martin - Sint Maarten, είναι νησί στη βορειοανατολική Καραϊβική, περίπου 190 ναυτικά μίλια ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 87 τετραγωνικών χιλιομέτρων (34 τετραγωνικά μίλια) νησί χωρίζεται περίπου 61-39 μεταξύ της Γαλλίας (53 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 20 τετραγωνικά μίλια)[1] και του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (34 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 13 τετραγωνικά μίλια) με τα δύο μέρη να είναι περίπου ίσα σε πληθυσμό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι το μικρότερο νησί το οποίο χωρίζεται μεταξύ δύο χωρών. Η διαίρεση του νησιού προέκυψε το 1648.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο νότιο τμήμα περιλαμβάνει τη Χώρα του Αγίου Μαρτίνου (Land Sint Maarten) και αποτελεί μία από τις τέσσερεις συστατικές χώρες που αποτελούν το Βασίλειο ων Κάτω Χωρών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο βόρειο τμήμα περιλαμβάνει την Κοινότητα του Αγίου-Μαρτίνου (Collectivité de Saint-Martin) μια υπερπόντια κοινότητα της Γαλλίας.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαιντ Μαρτέν, Ολλανδικές Αντίλλες