Πάλμα Μαγιόρκα ( Βαλεαρίδες ), Ισπανία

Η Μαγιόρκα Mallorca, είναι το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων, μιας αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πρωτεύουσα του νησιού και της αυτόνομης κοινότητας είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ή όπως την γνωρίζουν οι κάτοικοι του υπόλοιπου νησιού Ciutat, δηλαδή πόλη στα καταλανικά, παρόμοιο του συνηθισμένου χαρακτηρισμού στα ελληνικά νησιά χώρα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ντόπια γλώσσα είναι τα καταλανικά, παρά την μείωση της διάδοσης κατά την ισπανική δικτατορία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο κλίμα του νησιού είναι τυπικά μεσογειακό, με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι,άνω των 30 βαθμών Κελσίου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πάλμας είναι ο  γοτθικός καθεδρικός του Λα Σέο, ο οποίος χρειάστηκε 500έτη για ν' ανεγερθεί και τώρα κυριαρχεί στον ουρανό. Η Μαργαριταρένια Πάλμα είναι ο χώρος καταγωγής του περίφημου μαργαριταριού Mallorca, το οποίο διατίθεται σε πολλά εκλεκτά καταστήματα.Η Παλιά Πόλη της Πάλμα συνθέτει έναν  γοητευτικό λαβύρινθο στενών δρόμων, επισκεφθείτε το κάστρο Μπέλβερ του 14ου αιώνα και σίγουρα  το μουσείο σύγχρονης ισπανικής τέχνης όπου εκτίθενται έργα του Πικάσο και του Νταλί.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πάλμα Μαγιόρκα ( Βαλεαρίδες ), Ισπανία