Αττάλεια, Τουρκία

Η Αττάλεια, η "πρωτεύουσα του Τουρκικού τουρισμού,  είναι η πασίγνωστη παραθαλάσσια πόλη στην νότια ακτή της Τουρκίας, στην περιοχή της παλιάς Παμφυλίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπόλαυσε την απογευματινή σου βόλτα στον παραλιακό δρόμο. Περπάτησε στην παλιά πόλη, το Kaleici, όπου βρίσκεται ανάμεσα στη μαρίνα και το κέντρο της πόλης, μια πόλη που όπως είναι χτισμένη θυμίζει έντονα την πόλη της Ναυπάκτου. Έχει κριθεί ως τοποθεσία ιδιαιτέρου κάλλους και πολιτιστικής κληρονομιάς και εκεί θα βρεις τα παλιά ελληνικά σπίτια.  Τα σπίτια διαχωρίζονται από στενά πλακόστρωτα δρομάκια, όπου πλέον έχουν ανακαινιστεί και φιλοξενούν ξενοδοχεία και τουριστικά μαγαζιά. Ένα μωσαικό από απομεινάρια Βυζαντινής, Ρωμαϊκής και Σελτζούκικης αρχιτεκτονικής. Αξίζει τον κόπο...
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜπορείς να επισκεφτείς Το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου, την αρχαία πόλη πέργη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αττάλειας, όπου φιλοξενούνται ευρήματα όλων των πολιτισμών που έδρασαν στην Ανατολία.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Αττάλεια, Τουρκία