Χάϊνες Σκαγκουέϊ ( Αλάσκα ), Η.Π.Α.

Χάϊνες - Haines. Η περιοχή γύρω από το σημερινό Haines ονομαζόταν Dtehshuh ή "τέλος του ίχνους" από την ομάδα Chilkat του Tlingit. Έλαβε αυτό το όνομα επειδή μπορούσε να μεταφέρει τα κανό τους από το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν για το εμπόριο με το εσωτερικό, το οποίο ξεκίνησε στην έξοδο του ποταμού Chilkat, στο Dtehshuh και διασώζει 32 χιλιόμετρα κωπηλασίας γύρω από τη χερσόνησο του Chilkat .
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ πρώτος Ευρωπαίος, ο George Dickinson, ένας πράκτορας της North West Trading Company, εγκαταστάθηκε στο Dtehshuh το 1879. Το 1881, ο Chilkat ρώτησε τον Sheldon Jackson να στείλει ιεραπόστολους στην περιοχή. Ο Samuel Hall Young, ένας υπουργός Πρεσβυτερίου, στάλθηκε. Ο Τζάκσον δημιούργησε την αποστολή Chilkat και το σχολείο στο Dtehshuh το 1881, σε εκτάσεις που δόθηκαν στην εκκλησία από το Chilkat. Η Αποστολή μετονομάστηκε σε "Haines" το 1884 προς τιμήν της Francina E. Haines, της πρόεδρο της επιτροπής που συγκέντρωσε κεφάλαια για την κατασκευή της [4].
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤην εποχή εκείνη, το όριο μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ αμφισβητήθηκε και προσδιορίστηκε αόριστα. Υπήρχαν αλληλοεπικαλυπτόμενες απαιτήσεις γης από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αλάσκας από τη Ρωσία το 1867 και οι βρετανικές αξιώσεις κατά μήκος της ακτής.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ Καναδάς είχε ζητήσει μια έρευνα μετά την ένωση της Βρετανικής Κολούμπια το 1871, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπερβολικά δαπανηρή δεδομένης της απόστασης, της αραιής διευθέτησης της περιοχής και του περιορισμένου οικονομικού ή στρατηγικού ενδιαφέροντoς.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Χάϊνες Σκαγκουέϊ ( Αλάσκα ), Η.Π.Α.