Εν Πλώ Κόλπος Σαιντ Λόρενς, Καναδάς

O κόλπος του Σεντ Λόρενς ( Αγίου Λαυρεντίου) με τις μεγαλύτερες εκβολές στον κόσμο, είναι η έξοδος των Μεγάλων Λιμνών της Βόρειας Αμερικής μέσω του ομώνυμου ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ ποταμός πηγάζει από την λίμνη Οντάριο, στα σύνορα Καναδά και Αμερικής, ακολουθεί ΒΑ κατεύθυνση και χύνεται στον ομώνυμο κόλπο στις ακτές του Ατλαντικού. Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 1.197 χλμ. Στην διαδρομή του ο ποταμός διέρχεται από το Κίνγκστον της επαρχίας Οντάριο,  από το Μόντρεαλ, τους Τρεις Ποταμούς (Τρουά Ριβιέρ) και την πόλη του Κεμπέκ. Μάλιστα, στην πόλη του Κεμπέκ ο ποταμός ανοίγει και τελικά εκβάλλει στην θάλασσα λίγο πιο ανατολικά από την συμβολή του με τον παραπόταμο Σάγκεναι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΆλλοι παραπόταμοι που χύνονται μέσα στον κόλπο του Αγίου  Λαυρεντίου είναι ο ποταμός της Οττάβας και ο ποταμός Άγιος Μαυρίκιος (Σαιν Μωρίς). Ο κόλπος καλύπτει μια έκταση περίπου 236.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων) , περιέχει περίπου 35.000 κυβικά χιλιόμετρα νερού, με ένα μέσο βάθος 148 μέτρα.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Εν Πλώ Κόλπος Σαιντ Λόρενς, Καναδάς