Σκάγκεν, Δανία

Το λιμάνι του Σκάγκεν - Skagen, επίσης το λιμάνι Skagen, βρίσκεται στη Βόρεια Δανία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι το κυριότερο αλιευτικό λιμάνι της χώρας και αποτελείται από ένα βιομηχανικό λιμάνι που υποστηρίζει την αλιευτική βιομηχανία της περιοχής καθώς και εγκαταστάσεις για κρουαζιερόπλοια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΔιαθέτει επίσης ναυπηγείο και εγκαταστάσεις επεξεργασίας ιχθύων. Η μαρίνα του λιμανιού είναι ανοιχτή στους επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο αλιευτικό λιμάνι χτίστηκε μεταξύ 1904 και 1907, με εσωτερικά και εξωτερικά τμήματα που δημιουργήθηκαν υπό την επίβλεψη του μηχανικού Palle Bruun.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο λιμάνι επεκτάθηκε στα ανατολικά μεταξύ 1935 και 1938 και στη δεκαετία του 1950 σημειώθηκε επέκταση 11 εκατομμυρίων κορωνών προς τα δυτικά, αυξάνοντας την παράκτια ζώνη κατά 70.000 τετραγωνικά μέτρα και την υπεράκτια επιφάνεια 90.000 τετραγωνικών μέτρων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜεταξύ του 1964 και του 1979 το λιμάνι διευρύνθηκε περαιτέρω προς τα ανατολικά σε ένα έργο ύψους 35 εκατ. Ευρώ για τη διευκόλυνση της ανάπτυξή του.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Αρχή Λιμένων Skagen είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση του λιμένα. 
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο λιμάνι είναι προσαρμοσμένο για να φιλοξενεί μεγάλα διεθνή κρουαζιερόπλοια.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σκάγκεν, Δανία