Φορτ Ντε Φρανς - Μαρτινίκη, Γαλλία

Φορτ Ντε Φρανς - Fort-de-France είναι η πρωτεύουσα του υπερπόντιου διαμερίσματος της Μαρτινίκας της Καραϊβικής και από τις μεγαλύτερες πόλεις της Καραϊβικής. Οι εξαγωγές της περιλαμβάνουν τη ζάχαρη, το ρούμι, τα κονσερβοποιημένα φρούτα και το κακάο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1638 ο Jacques Dyel du Parquet (1606-1658), ανιψιός του Pierre Belain d'Esnambuc και πρώτου κυβερνήτη της Μαρτινίκης, αποφάσισε να κατασκευάσει το Fort Saint Louis για να προστατεύσει την πόλη από τις επιθέσεις του εχθρού. Το φρούριο καταστράφηκε σύντομα και ξαναχτίστηκε το 1669, όταν ο Λουδοβίκος XIV διόρισε τον Μαρκήσιο του Baas ως γενικό κυβερνήτη. Κάτω από τις εντολές του και από εκείνους των διαδόχων του, και ιδιαίτερα του Count of Blenac, το φρούριο χτίστηκε με σχέδιο Vauban.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑρχικά ονομάστηκε Fort-Royal, η διοικητική πρωτεύουσα της Μαρτινίκης ήταν σκιασμένη από τον Saint-Pierre, την παλαιότερη πόλη του νησιού, γνωστή για την εμπορική και πολιτιστική ζωντάνια του ως «το Παρίσι της Καραϊβικής».
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο όνομα Fort-Royal μετατράπηκε σε βραχύβιο "Fort-La-Republique" κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και τελικά έγινε  Φορτ-ντε-Φρανς, τον 19ο αιώνα. Το παλιό όνομα του Fort-Royal εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα οικειοθελώς στην κρητική γλώσσα του "Foyal", με τους κατοίκους της πόλης να είναι "Foyalais".
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Φορτ Ντε Φρανς - Μαρτινίκη, Γαλλία