Ρόνε, Δανία

Το Ρόνε - Rønne είναι η μεγαλύτερη πόλη στο δανικό νησί Bornholm στη Βαλτική Θάλασσα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει πληθυσμό 13.579 (1 Ιανουαρίου 2015). Είναι δήμος από το 1970 έως το 2002, όταν ο Bornholm ήταν νομός,  με έκταση 29,11 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι τώρα το διοικητικό κέντρο του δήμου Bornholm.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό το 2018, 11.539 κάτοικοι ζουν στο Rønne Parish, το οποίο είναι ένα στενό κομμάτι γης στο δυτικότερο μέρος του νησιού και απλώνεται προς βορρά και νότια που περιλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της περιοχής του πρώην δήμου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΛόγω του φυσικού λιμανιού και της στρατηγικής του θέσης στη Βαλτική Θάλασσα, το Rønne έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που εμπίπτει στη γερμανική και σουηδική επιρροή κατά την ανάπτυξή του ως λιμένα αλιείας ρέγγας. Σήμερα, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα σπίτια με μισό ξύλο και τα ενδιαφέροντα μουσεία, προσελκύει επισκέπτες κυρίως από τη Δανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πολωνία.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ρόνε, Δανία