Σαφάγκα, Αίγυπτος

Η Σαφάγκα - Port Safaga, επίσης γνωστό ως Safaga, είναι πόλη της Αιγύπτου, στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, που βρίσκεται 53 χλμ. Νότια της Χουργκάντα. Αυτό το μικρό λιμάνι είναι επίσης μια τουριστική περιοχή που αποτελείται από αρκετά μπανγκαλόου και εξοχικές κατοικίες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχοντας πολυάριθμα ορυχεία φωσφορικών, θεωρείται ως το κέντρο εξαγωγής φωσφορικών αλάτων. Ένας πλακόστρωτος δρόμος μήκους 164 χιλιομέτρων (102 μίλια) συνδέει τη Σαφάγκα με την Qena της Άνω Αιγύπτου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑυτό το λιμάνι είναι επίσης μια πύλη για το λιμάνι Duba σε μερικούς προσκυνητές ή ταξιδιώτες στην Αραβία, με πλοία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Safaga ήταν εμπορικό λιμάνι εδώ και πολλά χρόνια. Συνδέεται επίσης με μια τακτική γραμμή εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ λιμενική πόλη ιδρύθηκε μεταξύ 282 π.Χ. και 268 π.Χ., αρχικά αποκαλούμενη Φιλοτέρα (Φιλοτέρα) από τον ελληνικό αιγυπτιακό Φαραώ Πτολεμαίο Β Φιλαδέλφου, ο οποίος ονόμασε την πόλη προς τιμήν της αποθανόντας αδελφής του.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη Safaga θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά τουριστικά κέντρα, καθώς οι ειδικές ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει τη δυνατότητα προσέλκυσης του διεθνούς τουρισμού στη Safaga.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαφάγκα, Αίγυπτος