Μουμπάι, Ινδία

Η Μουμπάι  της οποίας το επίσημο όνομα μέχρι το 1995 ήταν Βομβάη, είναι πόλη της Ινδίας, πρωτεύουσα της Μαχαράστρα που καταλαμβάνει μια συστάδα νήσων και νησίδων που συνδέονται μεταξύ τους, έξω από την ακτή Κονκάν της Δυτικής Ινδίας. Ο πληθυσμός της πόλης αγγίζει τα 20.000.000 κάτοικους και είναι από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα ανάμεσα από την Φρανκφούρτη και το Χονγκ Κονγκ. Η Βομβάη βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ινδίας και το περιβάλλον της προσφέρει ένα βαθύ φυσικό λιμάνι στην Αραβική θάλασσα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο πιο χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης είναι η πύλη της Ινδίας. Χτίστηκε το 1919, προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Μ. Βρετανίας, που επισκέφτηκε την πόλη. Το κτίριο είναι φτιαγμένο από βασάλτη, με ινδουιστικά και μουσουλμανικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αξίζει να επισκεφθείτε και το Prince of Wales Museum ή Mumbai Museum το οποίοτεγάζεται σε ένα μεγαλοπρεπές κτίριο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠέρα από τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα εκθέματα –αγάλματα από πέτρα και ελεφαντόδοντο, ζωγραφικά, θιβετιανά αντικείμενα τέχνης, πορσελάνες, μινιατούρες, αλλά και συλλογές μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης– διατηρεί μια γοητευτική παλαϊκή αύρα, που κάνει την επίσκεψη συναρπαστικά διαφορετική εμπειρία. Τέλος, στο παζάρι Chor θα βρείτε αρκετές αυθεντικές αντίκες αλλά και κοσμήματα, ξύλινα διακοσμητικά, δερμάτινα και κάθε λογής αντικείμενα και σουβενίρ.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μουμπάι, Ινδία