Ναύπλιο, Ελλάδα

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι η πρωτεύουσα το Νομού Αργολίδας και το κυριότερο λιμάνι της ανατολικής Πελοποννήσου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜε περίπου 14.000 κατοίκους είναι μία απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας και έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός. Το Ναύπλιο υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1823-1833 και είναι ο τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο

Είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο, χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία επίσης ενετικό φρούριο που βρίσκεται στην ομώνυμη χερσονησίδα. Τα δυο μεγάλα κάστρα του Ναυπλίου, το Παλαμήδι και η Ακροναυπλία,  είναι κτισμένα σε δυο διαδοχικούς λόφους που ο διαχωρισμός τους οφείλεται σε τεκτονικά αίτια.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Το Ναύπλιο αποτελεί  έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων των κατοίκων της Αθήνας και της Πελοποννήσου καθώς απέχει λίγο και από τις δυο περιοχές. Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ, κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ναύπλιο, Ελλάδα