Ρόζενταλ, Νορβηγία

Το Ρόζενταλ - Rosendal είναι το διοικητικό κέντρο του δήμου Kvinnherad στην κομητεία Hordaland της Νορβηγίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο χωριό βρίσκεται στη νότια ακτή του Hardangerfjorden, περίπου 4 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Dimmelsvik και περίπου 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) ευθεία δυτικά του τεράστιου παγετώνα του Folgefonna που βρίσκεται στο κοντινό Εθνικό Πάρκο Folgefonna.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι ιδιαίτερα γνωστό για το Barony Rosendal, ένα ιστορικό κτήμα που βρίσκεται στο χωριό. Η εκκλησία Kvinnherad βρίσκεται επίσης σε αυτό το χωριό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο χωριό 1,14 τετραγωνικών χιλιομέτρων (280 εκτάρια) έχει πληθυσμό (2013) 768, καθιστώντας την τρίτη μεγαλύτερη αστική περιοχή στο Kvinnherad. Η περιοχή του χωριού έχει πυκνότητα πληθυσμού 674 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο (1.750 τετραγωνικά μίλια).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ οικονομία του χωριού επικεντρώνεται στη γεωργία, την κατασκευή πλοίων και τον τουρισμό. Το ναυπηγείο Skaalurens Skibsbyggeri ιδρύθηκε στο Rosendal το 1855.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ρόζενταλ, Νορβηγία