Σαιντ Τζον - Κόλπος Φάντι, Καναδάς

Ο Άγιος Ιωάννης  - Σεντ Τζον - St John  είναι η λιμενική πόλη του κόλπου του Fundy στην καναδική επαρχία του New Brunswick. Το λιμάνι είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά χωρητικότητας με βάση φορτίου που περιλαμβάνει ξηρό και υγρό φορτίο, χύδην φορτίο, δοχεία και κρουαζιέρα. Το 2016, μετά από 40 χρόνια πτώσης του πληθυσμού, η πόλη έγινε για πρώτη φορά η δεύτερη πλουσιότερη πόλη της επαρχίας, με πληθυσμό 67.575 κατοίκων σε έκταση 315,82 τετραγωνικών χιλιομέτρων (121,94 τετραγωνικά μίλια).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ μητροπολιτική περιοχή του Αγίου Ιωάννη καλύπτει έκταση 3,362,95 τετραγωνικών χιλιομέτρων (1,298,44 τετραγωνικά μίλια) σε όλη την περιοχή της Καληδονίας, με πληθυσμό 126.202 κατοίκους (από το 2016). [10] Μετά την κατάτμηση της αποικίας της Νέας Σκοτίας το 1784, η νέα αποικία του Νιου Μπρούνσγουικ θεωρήθηκε ότι ονομάστηκε «Νέα Ιρλανδία» με την πρωτεύουσα να είναι στον Άγιο Ιωάννη πριν βγουν από το βωμό του βασιλιά George III. Ο Άγιος Ιωάννης είναι η αρχαιότερη πόλη του Καναδά. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γιώργου Γ, ο δήμος δημιουργήθηκε με βασιλικό χάρτη το 1785.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ γάλλος Samuel de Champlain έφτασε στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη στις 24 Ιουνίου 1604 (η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή) και ο τόπος αποκτά το όνομά του. 
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜετά από ένα αιώνα κατοχής διαφορών επί της γης γύρω από τον Άγιο Ιωάννη μεταξύ των γαλλικών και των αγγλικών, οι Άγγλοι απελάσαν τους Γάλλους αποίκους το 1755 και έχτισαν το Fort Howe πάνω από το λιμάνι το 1779. Ο Άγιος Ιωάννης ως σημαντικός οικισμός ιδρύθηκε από πρόσφυγες την αμερικανική επανάσταση όταν δύο λιμάνια πλοίων από τη Μασαχουσέτη, μια την άνοιξη και μια δεύτερη το φθινόπωρο, έφθασαν στο λιμάνι. Αυτοί οι πιστούς πρόσφυγες επιθυμούσαν να παραμείνουν υπό τη Μεγάλη Βρετανία και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1785, ο Δήμος του Αγίου Ιωάννη δημιουργήθηκε από την ένωση Parartown και Carleton.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά τον επόμενο αιώνα, τα κύματα ιρλανδικής μετανάστευσης, θα άλλαξουν τη δημογραφία και τον πολιτισμό της πόλης.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαιντ Τζον - Κόλπος Φάντι, Καναδάς