Μπουργκάς, Βουλγαρία

Το Μπουργκάς, Burgas ή Πύργος [1] (βουλγαρικά: Бургас / Μπουργκάς) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας και η τέταρτη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία, μετά τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και τη Βάρνα, με πληθυσμό 200.271 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και σημαντικό βιομηχανικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη περιβάλλεται από τις Λίμνες Μπουργκάς και βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο της Μαύρης Θάλασσας, στο μεγάλο Κόλπο του Μπουργκάς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ LUKOIL Neftochim Burgas είναι το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Λιμάνι Μπουργκάς είναι το μεγαλύτερο στη Βουλγαρία και το Αεροδρόμιο είναι το δεύτερο σημαντικότερο της χώρας και συνδετικό σημείο για μεγάλα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας στην Βουλγαρία όπως η Χρυσή Ακτή, η Μεσημβρία, η Σωζόπολη, το Ντυούνι και το Ελενίτε.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοπόλη είναι το κέντρο της αλιείας και της βιομηχανίας επεξεργασίας αλιευμάτων της Βουλγαρίας.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μπουργκάς, Βουλγαρία