Φάλμουθ, Αγγλία

Το Φάλμουθ - Falmouth είναι μια πόλη, πολιτικό ενορία και λιμάνι στον ποταμό Fal στη νότια ακτή της Κορνουάλης, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συνολικό πληθυσμό 21.797 κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το όνομα Falmouth είναι αγγλικής καταγωγής. Οι σημερινοί ομιλητές της Κορνικής γλώσσας χρησιμοποιούν το Aberfal ή Aberfala με βάση τα ουαλικά προηγούμενα. Ισχυρίζεται ότι ένα παλαιότερο κελτικό όνομα για τον τόπο ήταν το Peny-cwm-cuic (το οποίο μεταφράζεται στα αγγλικά ως «κεφάλι του κολπίσκου») είναι η ίδια με την αγγλισμένη περιοχή "Pennycomequick" στο Πλίμουθ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟικονομία, βιομηχανία και τουρισμός
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο λιμάνι Falmouth, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το Κορνουάλη και το Κάστρο Pendennis.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕνώ η ναυτιλιακή δραστηριότητα του Falmouth έχει μειωθεί σημαντικά από την ακμή του, οι αποβάθρες εξακολουθούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία της πόλης. Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Κορνουάλης. Το Falmouth παραμένει λιμάνι φορτίου και η ανεφοδιασμός πλοίων και η μεταφορά φορτίων διατηρούν επίσης τις εγκαταστάσεις του λιμανιού απασχολημένες. Το λιμάνι είναι δημοφιλές στους κρουαζιερόπλοους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠεραιτέρω στις προστατευμένες περιοχές του Φαλ υπάρχουν αρκετά πλοία που έχουν απομείνει, αναμένουν εντολές πλεύσης ή / και νέους ιδιοκτήτες / ναυλωτές.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Falmouth είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών και είναι πλέον κυρίως ένα τουριστικό θέρετρο. Οι πέντε κύριες παραλίες που ξεκινούν δίπλα στο Κάστρο Pendennis και κινούνται κατά μήκος της ακτής προς τον ποταμό Helford είναι οι παραλίες Κάστρο, Σήραγγα, Gyllyngvase, Swanpool και Maenporth. Το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Κορνουάλ άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2003. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μ. J. Long. [20]
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο πακέτο Falmouth & Penryn, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1858, εξακολουθεί να εδρεύει στην πόλη ως κύριος τίτλος σε μια σειρά πακέτων εφημερίδων για την κεντρική και τη δυτική Κορνουάλη.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο 
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Φάλμουθ, Αγγλία