Χάμερφεστ, Νορβηγία

Χάμερφεστ - Ηammerfest είναι δήμος στην κομητεία Finnmark της Νορβηγίας. Το διοικητικό κέντρο του δήμου είναι η πόλη του Hammerfest. Ορισμένα από τα κύρια χωριά του δήμου περιλαμβάνουν το Rypefjord, το Forsøl, το Hønsebybotn, το Akkarfjord i Kvaløya, το Akkarfjord i Sørøya και το Kårhamn.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ δήμος των 848 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι ο 130ος μεγαλύτερος κατά περιοχή από τους 422 δήμους της Νορβηγίας. Το Hammerfest είναι ο 11ος πολυπληθέστερος δήμος στη Νορβηγία με πληθυσμό 10.533 κατοίκους. Η πληθυσμιακή πυκνότητα του δήμου είναι 12,9 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και ο πληθυσμός του αυξήθηκε κατά 12% την τελευταία δεκαετία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ δήμος περιλαμβάνει τμήματα τριών μεγάλων νησιών: Kvaløya, Sørøya και Seiland. Άλλα μικρά νησιά όπως Håja, Lille Kamøya και Kamøya βρίσκονται επίσης εδώ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο μεγαλύτερο μέρος του δήμου της περιοχής δεν έχει οδική σύνδεση με την υπόλοιπη Νορβηγία. Μόνο το νησί Kvaløya συνδέεται μέσω της γέφυρας Kvalsund.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Χάμερφεστ, Νορβηγία